Hrvatski ekonomski preporod

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
 Hrvatski ekonomski preporod

Foruma za novu ekonomsku politiku i blagostanje


+3
Dan Tana
Nostradurus
Jung-fu
7 posters

  Politička opcija

  Jung-fu
  Jung-fu


  Broj postova : 285
  Join date : 12.04.2011

  Politička opcija Empty Politička opcija

  Postaj  Jung-fu ned srp 15, 2012 7:54 am

  Ideje izražene na ovom forumu imaju svoju dozu originalnosti ali su kao društveni proces nešto zakonomjerno civilizacijskom usponu društvenih odnosa, pa se shodno tome razvijaju diljem planete.
  Ideja monetarne reforme je zapravo ključno riješenje opće krize ponajprije zapadnjačkog društva, ali kao ideal koji monetarnu suverenost daja stvaraocima ekonomskog procesa, dakle svom narodu ili svim narodima, može biti primjenjen na svako, ma kako bilo specifično društveno uređenje.

  Nostrađurus je sastavio jedan članak i nazvao ga "Od problema do riješenja", ako smo uvidjeli problem i shvatili riješenje jedino što preostaje je realizacija.
  Očekivanja da će društvena zajednica preko svojih institucija potaknuti realizaciju kao što vidimo nisu realna, bez obzira koliko dokazi o disfunkcionalnost tekućeg monetarnog sustava bili razvidni.
  Institucije društvenog sistema hranjene su kreditnim novcem u tolikoj mjeri da su se odvojile od stvaralačkog principa.
  Meni su se otvorile oči nakon pisanje pisma predsjedniku naše Republike, evo djela pisma:

  ...Mislim da danas više niti jedan državnik nema pravo kazati “ja nisam ekonomista”, bez obzira na njegove ustavne ovlasti. Osnovne postavke suvremenog ekonomskog sustava bi trebale biti večini jasne.
  Hrvatska je pristupila kapitalističkom sustavu vrijednosti, stožer tog sustava je novac na kredit čiju ključnu primarnu emisiju vrše izvjesni financijski centri udruženi u nad nacionalnoj instituciji zvanoj centralna banka. U našem slučaju to je Europska Centralna Banka.


  Ta centralna banka, koje vrši primarnu emisiju novca, potpuno je suverena, odvojena od društvenih
  sustava, van paralamentarnih kontrola, izvan izbornoga procesa i većinski je privatno vlasništvo.


  Novac koji se pojavljuje u opticaju pravno je dakle vlasništvo centralne banke. Ta banka vrši posudbu svog proizvoda, novca, i za tu uslugu traži interes, odnosno kamatu.

  Niti jedan od profesora sa naših sedam ekonomskih fakulteta nije se još javno zapitao odakle državama, građanima odnosno narodima novac za traženu kamatu, ako ga centralna banka, kao jedina vrsna vršiti primarnu emisiju, nije stavila u opticaj? Naime, centralna banka vrši emisiju samo i strogo kreditnog novca, taj novac se pojavljuje u ekonomskom sustavu samo kao dug opterećen s kamatom.

  Metodologija ovakvo zamišljenog kreditno-monetarnog sustava ima u samom startu klicu one financijske samo destrukcije koja se eufemistički naziva cikličkom ekonomskom krizom.

  Nitko ne može vratiti onaj novac koji realno ne postoji u opticaju. Da bi djelomice u tome neki uspjeli, drugi naprosto moraju propasti. Ovako postavljena kompeticija pripada prirodnom i animalnom svijetu, tamo gdje još nije osvanuo razum.

  U opticaju dakle uglavnom postoji onaj nominalni novac kojeg poslovne banke, unutar sustava djelomične rezerve, knjiže na svojim računima kroz multiplikaciju depozita. Na taj način postoji privid velikog novca u opticaju, jer se jedan te isti realni novac, u matematičkoj zavisnosti od visine obvezne rezerve, pojavljuje kao uknjiženo vlasništvo više pravnih ili fizičkih osoba.

  Gospodine Predsjedniče, nije na meni da vam oduzimam vrijeme ili da vam solim pamet, već da vas molim da produbite svoje znanje i steknete uvide u kreditno-monetarni sustav. Postavljate stručnjacima prava pitanja, nemojte nesvjesno podržavati tu duboko nepravednu metodologiju elitnih gospodara novca, čija je pohlepa već izmakla humanoj kontroli.
  Lažna je ta dilema koja se medijski postavlja, štednja ili rast unutar novih zaduženja, dužnička kriza je naprosto jedan nerješiv intelektualni paradoks, ta kriza samo pokazuje anomaliju kreditno-monetarnog sustava. Taj sustav ne može više odgovoriti na probleme koji su iskrsli pred opću civilizaciju, te se zapravo traži reforma kompletnog monetarnog sustava.

  Dok se ta reforma ne zbude, Republika mora biti na budnom oprezu, jer će u suprotnom, daljnjim pouzdanjem u sofisticiranu varku koju zovemo novac na kredit, olako izgubiti svoje teškom poviješću steknute institucije, a s njima i svoje resurse i svoja nacionalna prava.

  Jedno društvo samo na temelju svoje slobode može graditi svoj realni standard, sve drugo je jedno prosto samo zavaravanje.

  Na ovo pismo Predsjednik Republike odgovara:

  Naravno da znam osnove o kojima govorite! Ali, danas kada se i najveći
  stručnjaci, pa i političari najvećih država iza kojih stoje veliki
  timovi vrhunskih ekonomista ne mogu složiti o konceptu izlaska iz krize,
  bilo bi više nego prepotentno da ga ja nudim. Mislim da je pošteno reći
  kako nešto ne znam, ili barem ne u dovoljnoj mjeri da bih nešto javno
  nudio kao konačni odgovor. Mislim da je poštenije da se ogradim i kažem
  da „nisam ekonomist“, posebno ne onaj koji bi imao odgovor koji nemaju
  ni nobelovci.


  Ivo Josipović

  Na ovom primjeru vidimo kako funkcionira opća psihologija društvenih institucija uključujući sve političke stranke. Predsjedniku je naopaka metodologija monetarnog sustava u osnovi jasna, ali on nije taj koji će tragati za odgovorima ili čak potaknuti realizaciju riješenja, on se kao i mnogi poziva na stručnjake.

  Ali stručnjaka nema, kao što nema ni zrele društveno angažirane snage koja će krenuti ka realizaciji.

  Mi smo danas došli tek na trečinu puta, saznali smo nešto što se ne uči u školama i posve je nerealno očekivati od te institucije da preuzme odgovornost.
  Ovoga puta odgovornost leži na svima nama.
  Narod se mora sam osloboditi, vlastitom evolutivnom organiziranošću koja nadilazi postojeće političke predloške.

  Ovo treba shvatiti bez pritisaka da se nešto mora učiniti brzo, ovo je proces koji ima svoj početak, svoje početne aktere i mnoge koji će u budućnosti preuzeti liderske uloge.
  Politička opcija ne ogleda se u ad hoc proglašenju stranke, već u pripremi i pokušaju organiziranja mnogih oko istog cilja. Da bi to bilo moguće potrebno je ideal monetarne reforme politički artikulirati tako da postane jasna politička uloga u nekreditnom sustavu stvaranja novca.
  Narod napokom mora uvidjeti da je njegov suverenitet iznad političkog, da države postoje zbog naroda a ne obrnuto, stvaranje novca je suvereno pravo kompletnog naroda koji u stvarnosti i izrađuje njegovu vrijednost, nitko nema prava to otuđiti, ni socijalisti ni kapitalisti, niti itko tko narodu posuđuje ono što je njegovo.

  Kao što banke treba vratiti ne njihovu realnu ulogu u društvu, tako treba i politiku i državne institucije svesti na metodološku funkciju službe kolektivnom dobru, vlast mora postati služba, svaka ključna odluka mora nakon javne rasprave s posebnim naglaskom na znanosti, biti ovjerena referendumom.

  Nemam iluzija da je to lak put ali znam da on ima svoje prve korake, organizacija koja taj put predstavlja je conditio sine qua non budućeg uspjeha, organiziranost s početka može biti i virtualna, ali jednom će poštujući pravni poredak morati izaći u javnost.
  Ovo je trenutak kad treba biti solidaran i ne prati ruke, ovo je krčenje novih puteva gdje nema utabanih staza, Nostrađurus, osobno sam u duhovnom smislu isuviše ozbiljna osoba da mi me zanimala slava, ovo nije proces koji će u konačnici imati svoje slavljenike, slavit će jednom društvena zajednica u cjelini.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Nostradurus ned srp 15, 2012 9:34 am

  Naš Predsjednik pere ruke kao Poncije Pilat. Čovjek bi pomislio da se radi o čovjeku koji radi kao operativac na terenu firme Čistoća, a ne o predsjedniku. Situacija je drugačija. Uvjeren sam da Predsjednik ima mogućnosti stvoriti svoj savjetodavni tim i ako treba pozvati stručnjake i nas "nestručnjake" da ukrstimo argumente. Međutim, da ne budem prost, znate što mislim o nedjelovanju, a biti na poziciji da možeš. Twisted Evil

  Proširenje djelovanja iz anonimnog u javno političko je pitanje sposobnosti, a ne samo htjenja. Čovjek koji zna svoje domete je mudar. Evo, recimo nikad ne bih mogao biti predsjednik države. A isto tako ni političar. Tu se traže organizacijske sposobnosti, a ne tehničko znanje.

  Ako se incijativa iz obrazovne želi proširiti na političku, tu ne stojim na putu. Pozdravljam ju, ali neću osobno sudjelovati. Mogu dati podršku u svojim tekstovima i lobirati.
  Dan Tana
  Dan Tana


  Broj postova : 17
  Join date : 21.07.2012
  Lokacija : Sjeverozapad

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Dan Tana sub srp 21, 2012 8:44 pm

  Nostradurus je napisao/la: Naš Predsjednik pere ruke kao Poncije Pilat. Čovjek bi pomislio da se radi o čovjeku koji radi kao operativac na terenu firme Čistoća, a ne o predsjedniku. Situacija je drugačija. Uvjeren sam da Predsjednik ima mogućnosti stvoriti svoj savjetodavni tim i ako treba pozvati stručnjake i nas "nestručnjake" da ukrstimo argumente..
  Predsjedni ne pere ruke kao Poncije Pilat zato što je ateist,i nema veze sa svim što si naveo.

  On ima odabrani tim ljudi,ali njegova je funkcija ograničena.On u okvirima zadanim Ustavom ne može učiniti ono što ti misliš da bi trebao.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Nostradurus sub srp 21, 2012 9:15 pm

  Dan Tana je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la: Naš Predsjednik pere ruke kao Poncije Pilat. Čovjek bi pomislio da se radi o čovjeku koji radi kao operativac na terenu firme Čistoća, a ne o predsjedniku. Situacija je drugačija. Uvjeren sam da Predsjednik ima mogućnosti stvoriti svoj savjetodavni tim i ako treba pozvati stručnjake i nas "nestručnjake" da ukrstimo argumente..
  Predsjedni ne pere ruke kao Poncije Pilat zato što je ateist,i nema veze sa svim što si naveo.

  On ima odabrani tim ljudi,ali njegova je funkcija ograničena.On u okvirima zadanim Ustavom ne može učiniti ono što ti misliš da bi trebao.

  Funkcija mu je ograničena na što? Kako je bio glasan kada je pozivao na zaokruživanje Da u referendumu za EU? Da li je to njegova funkcija? Očigledno da nije. Malo ćemo drumom,malo šumom, kako nam paše.

  Kad samo pisao o Ponciju, mislio sam na to da vodeća figura, pere ruke o tome što radi druga vodeća figura u istoj zemlji. Tj. može narodu biti i gore, ne bere brigu predsjednik jer tehnički nema ovlasti. Ma je vjerujem da je tako. Neupućen je, ne zna i još lobira kontra. Koja slučajnost. Čiji je on predsjednik? Naš ili njihov?
  Jung-fu
  Jung-fu


  Broj postova : 285
  Join date : 12.04.2011

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Jung-fu ned srp 22, 2012 10:40 am

  Dan Tana je napisao/la:
  Predsjedni ne pere ruke kao Poncije Pilat zato što je ateist, i nema veze sa svim što si naveo.

  On ima odabrani tim ljudi,ali njegova je funkcija ograničena.On u okvirima zadanim Ustavom ne može učiniti ono što ti misliš da bi trebao.

  Poncije Pilat je mogao biti i ateist, a mogao je biti i agnostik, kao što se deklarirao Josipović, koji dakle nije ateist.
  Ali da pere ruke pere, osnovna njegova funkcija je čuvanje suvereniteta Republike, agresija ne mora biti a priori oružana da bi ta ustavna ovlast stupila na snagu.
  A Republika Hrvatska je pod financijskom agresijom velikih razmjera, otimaju se zapravo i sami resursi pa onda u osnovi i teritorijalni integritet, jer se odluke svakim danom sve više i više odvijaju preko pisanja zamolbi i davanja suglasnosti od financijskog sektora, bez suglasnosti tog sektora Republika ne može graditi ni običan most za kojeg postoji ogroman nacionalni interes u povezivanju teritorija. Da bude jasno Hrvatska ima i cement i asfalt i željezo i mehanizaciju i svoje inženjere i nezaposlenu radnu snagu pa ne treba nikakav uvoz za izgradnju Pelješkog Mosta, ono što joj je rečeno iz financijskog sektora, koji je u stranom vlasništvu, je da nema novaca za takvu gradnju.
  Novac je dakle postao vlasnik naših resursa i političkih odluka.
  A današnji je novac, to jest kreditni novac, kako nam pokazuju sve slobodarske analize, jedno perfidno, sofisticirano oružje kojim se vrši agresija na Republike.
  Dan Tana
  Dan Tana


  Broj postova : 17
  Join date : 21.07.2012
  Lokacija : Sjeverozapad

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Dan Tana pon srp 23, 2012 4:06 pm

  Nostradurus je napisao/la:
  Dan Tana je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la: Naš Predsjednik pere ruke kao Poncije Pilat. Čovjek bi pomislio da se radi o čovjeku koji radi kao operativac na terenu firme Čistoća, a ne o predsjedniku. Situacija je drugačija. Uvjeren sam da Predsjednik ima mogućnosti stvoriti svoj savjetodavni tim i ako treba pozvati stručnjake i nas "nestručnjake" da ukrstimo argumente..
  Predsjedni ne pere ruke kao Poncije Pilat zato što je ateist,i nema veze sa svim što si naveo.

  On ima odabrani tim ljudi,ali njegova je funkcija ograničena.On u okvirima zadanim Ustavom ne može učiniti ono što ti misliš da bi trebao.

  Funkcija mu je ograničena na što? Kako je bio glasan kada je pozivao na zaokruživanje Da u referendumu za EU? Da li je to njegova funkcija? Očigledno da nije. Malo ćemo drumom,malo šumom, kako nam paše.

  Kad samo pisao o Ponciju, mislio sam na to da vodeća figura, pere ruke o tome što radi druga vodeća figura u istoj zemlji. Tj. može narodu biti i gore, ne bere brigu predsjednik jer tehnički nema ovlasti. Ma je vjerujem da je tako. Neupućen je, ne zna i još lobira kontra. Koja slučajnost. Čiji je on predsjednik? Naš ili njihov?
  Opet nisi ništa rekao..Gdje to,u kojem konkretnom slučaju držiš da je predsjednik nedostojan tvog glasa?I daj reci gdje pere ruke?
  Dan Tana
  Dan Tana


  Broj postova : 17
  Join date : 21.07.2012
  Lokacija : Sjeverozapad

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Dan Tana pon srp 23, 2012 4:11 pm

  Jung-fu je napisao/la:
  Dan Tana je napisao/la:
  Predsjedni ne pere ruke kao Poncije Pilat zato što je ateist, i nema veze sa svim što si naveo.

  On ima odabrani tim ljudi,ali njegova je funkcija ograničena.On u okvirima zadanim Ustavom ne može učiniti ono što ti misliš da bi trebao.

  Poncije Pilat je mogao biti i ateist, a mogao je biti i agnostik, kao što se deklarirao Josipović, koji dakle nije ateist.
  Ali da pere ruke pere, osnovna njegova funkcija je čuvanje suvereniteta Republike, agresija ne mora biti a priori oružana da bi ta ustavna ovlast stupila na snagu.

  Novac je dakle postao vlasnik naših resursa i političkih odluka.
  A današnji je novac, to jest kreditni novac, kako nam pokazuju sve slobodarske analize, jedno perfidno, sofisticirano oružje kojim se vrši agresija na Republike.
  Ne pere ruke jer su mu ruke čiste..A ova konstatacija da je novac vlasnik koji uvjetuje apsolutnu većinu stvari,a što se promjenilo unazad,recimo 20.000 godina?!silent
  Jung-fu
  Jung-fu


  Broj postova : 285
  Join date : 12.04.2011

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Jung-fu pon srp 23, 2012 4:29 pm

  Dan Tana je napisao/la:Ne pere ruke jer su mu ruke čiste..A ova konstatacija da je novac vlasnik koji uvjetuje apsolutnu većinu stvari,a što se promjenilo unazad,recimo 20.000 godina?!silent

  Slušaj, ne bih htio sudjelovati raspravom u tvojoj jednostavnosti, dali su predsjedniku ruke čiste ili šporke osobno nisam definirao, samo sam napisao da pere ruke od kroz cijeli ovaj forum navedenog problema, a što se razgovjetno vidi iz prepiske.

  A kad si već otišao toliko daleko u povijest trebaš znati da je rimska civilizacija doživjela svoj uspon kroz svojevrsni nekreditni sustav stvaranja novca, a da se pad poklopio kroz uvođenje zlatnog novca i gomilanje bogastava kod elita.

  Novac može biti vlasnik koječega, jer je u njemu proicirana opće prihvaćena vrijednost, ono o čemu mi ovdje raspravljamo je naopaki kreditno monetarni sustav koji ljudima kroz novac na kredit posuđuje ono što je zapravo njihovo, odnosno mogućnost njegove reforme.
  Natezanja ili cjepidlačenja nas ne zanimaju.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Nostradurus pon srp 23, 2012 5:36 pm

  Dan Tana je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la:
  Dan Tana je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la: Naš Predsjednik pere ruke kao Poncije Pilat. Čovjek bi pomislio da se radi o čovjeku koji radi kao operativac na terenu firme Čistoća, a ne o predsjedniku. Situacija je drugačija. Uvjeren sam da Predsjednik ima mogućnosti stvoriti svoj savjetodavni tim i ako treba pozvati stručnjake i nas "nestručnjake" da ukrstimo argumente..
  Predsjedni ne pere ruke kao Poncije Pilat zato što je ateist,i nema veze sa svim što si naveo.

  On ima odabrani tim ljudi,ali njegova je funkcija ograničena.On u okvirima zadanim Ustavom ne može učiniti ono što ti misliš da bi trebao.

  Funkcija mu je ograničena na što? Kako je bio glasan kada je pozivao na zaokruživanje Da u referendumu za EU? Da li je to njegova funkcija? Očigledno da nije. Malo ćemo drumom,malo šumom, kako nam paše.

  Kad samo pisao o Ponciju, mislio sam na to da vodeća figura, pere ruke o tome što radi druga vodeća figura u istoj zemlji. Tj. može narodu biti i gore, ne bere brigu predsjednik jer tehnički nema ovlasti. Ma je vjerujem da je tako. Neupućen je, ne zna i još lobira kontra. Koja slučajnost. Čiji je on predsjednik? Naš ili njihov?
  Opet nisi ništa rekao..Gdje to,u kojem konkretnom slučaju držiš da je predsjednik nedostojan tvog glasa?I daj reci gdje pere ruke?
  Prije koji mjesec sam poslao knjigu (http://www.scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac) i dobio odgovor iz ureda predsjednika da je uzeo na znanje. To u prijevodu znači da smo Jung-fu i ja upoznali Predsjednika sa situacijiom, a samo je Jung-fu, koji je više humanistički nastrojen, dobio nekakav smislen odgovor. Ako to nije totalno nezanimanje za situaciju i pranje ruku, ne znam što je? Pišite i vi Predsjedniku u vezi ove teme, pa da vidimo što ćete dobiti kao odgovor.
  avatar
  veruda


  Broj postova : 29
  Join date : 04.11.2011

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  veruda čet srp 26, 2012 8:38 am

  Jung-fu je napisao/la:Ideje izražene na ovom forumu imaju svoju dozu originalnosti ali su kao društveni proces nešto zakonomjerno civilizacijskom usponu društvenih odnosa, pa se shodno tome razvijaju diljem planete.
  Ideja monetarne reforme je zapravo ključno riješenje opće krize ponajprije zapadnjačkog društva, ali kao ideal koji monetarnu suverenost daja stvaraocima ekonomskog procesa, dakle svom narodu ili svim narodima, može biti primjenjen na svako, ma kako bilo specifično društveno uređenje.

  Naravno da znam osnove o kojima govorite! Ali, danas kada se i najveći
  stručnjaci, pa i političari najvećih država iza kojih stoje veliki
  timovi vrhunskih ekonomista ne mogu složiti o konceptu izlaska iz krize,
  bilo bi više nego prepotentno da ga ja nudim. Mislim da je pošteno reći
  kako nešto ne znam, ili barem ne u dovoljnoj mjeri da bih nešto javno
  nudio kao konačni odgovor. Mislim da je poštenije da se ogradim i kažem
  da „nisam ekonomist“, posebno ne onaj koji bi imao odgovor koji nemaju
  ni nobelovci.


  Ivo Josipović

  Na ovom primjeru vidimo kako funkcionira opća psihologija društvenih institucija uključujući sve političke stranke. Predsjedniku je naopaka metodologija monetarnog sustava u osnovi jasna, ali on nije taj koji će tragati za odgovorima ili čak potaknuti realizaciju riješenja, on se kao i mnogi poziva na stručnjake.

  Ali stručnjaka nema, kao što nema ni zrele društveno angažirane snage koja će krenuti ka realizaciji.

  Probajte nazvati policiju pa ih pitajte da li neko poduzeće falsificira svoje financijsko izvješće ako u pasivu ubaci nešto što ga ništa ne košta. Ako je to slučaj, onda slobodno policiji možete prijaviti sve središnje banke ovog svijeta Smile
  Jung-fu
  Jung-fu


  Broj postova : 285
  Join date : 12.04.2011

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Jung-fu čet srp 26, 2012 9:58 pm

  veruda je napisao/la:

  Probajte nazvati policiju pa ih pitajte da li neko poduzeće falsificira svoje financijsko izvješće ako u pasivu ubaci nešto što ga ništa ne košta. Ako je to slučaj, onda slobodno policiji možete prijaviti sve središnje banke ovog svijeta Smile

  ..dobro, ali što je zapravo pjesnik htio reći i imali li to kakve veze biloo sa temom bilo sa citiranim tekstom?
  Dan Tana
  Dan Tana


  Broj postova : 17
  Join date : 21.07.2012
  Lokacija : Sjeverozapad

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Dan Tana čet sij 24, 2013 8:01 pm

  Jung-fu je napisao/la:
  veruda je napisao/la:

  Probajte nazvati policiju pa ih pitajte da li neko poduzeće falsificira svoje financijsko izvješće ako u pasivu ubaci nešto što ga ništa ne košta. Ako je to slučaj, onda slobodno policiji možete prijaviti sve središnje banke ovog svijeta Smile

  ..dobro, ali što je zapravo pjesnik htio reći i imali li to kakve veze biloo sa temom bilo sa citiranim tekstom?
  Prije svega..možda je fulao temu?
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Politička opcija Empty Predsjednički izbori 2014

  Postaj  Nostradurus uto stu 25, 2014 10:29 pm

  Kako sam se osobno razočarao u Ivu Josipovića, a ne vjerujem ni mnogim drugim kandidatima osim Ivanu Viliboru Sinčiću moja je preporuka da se glasa za Vilibora. Ispod je video sa predstavljanja.

  avatar
  wiz


  Broj postova : 557
  Join date : 05.09.2011

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  wiz uto pro 09, 2014 11:54 pm

  da li netko ima mejl od pernara ili nacin da ga kontaktira ?

  Mislim da bi bila jako dobra stvar da predsjednicki kandidat napravi temu na nekom forumu gdje ce odgovarati na pitanja. 

  Kao sto je obama odgovarao na pitanja na redditu tako da on odgovara na nekom forumu. Svi mogu postaviti pitanje i on odgovara. 

  Ovako

  http://www.reddit.com/comments/z1c9z

  jel moze netko prenjeti pernaru ? ili ekipi iz zivog zida ?
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Nostradurus čet pro 11, 2014 4:39 pm

  wiz je napisao/la:da li netko ima mejl od pernara ili nacin da ga kontaktira ?

  Mislim da bi bila jako dobra stvar da predsjednicki kandidat napravi temu na nekom forumu gdje ce odgovarati na pitanja. 

  Kao sto je obama odgovarao na pitanja na redditu tako da on odgovara na nekom forumu. Svi mogu postaviti pitanje i on odgovara. 

  Ovako

  http://www.reddit.com/comments/z1c9z

  jel moze netko prenjeti pernaru ? ili ekipi iz zivog zida ?

  Ne znam koliko je to pametno? Naime Živi zid ima neke rupe u programu koje nisu htjeli popraviti. Mogu im prenijeti.
  avatar
  wiz


  Broj postova : 557
  Join date : 05.09.2011

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  wiz pet pro 12, 2014 2:44 am

  Nostradurus je napisao/la:
  wiz je napisao/la:da li netko ima mejl od pernara ili nacin da ga kontaktira ?

  Mislim da bi bila jako dobra stvar da predsjednicki kandidat napravi temu na nekom forumu gdje ce odgovarati na pitanja. 

  Kao sto je obama odgovarao na pitanja na redditu tako da on odgovara na nekom forumu. Svi mogu postaviti pitanje i on odgovara. 

  Ovako

  http://www.reddit.com/comments/z1c9z

  jel moze netko prenjeti pernaru ? ili ekipi iz zivog zida ?

    Ne znam koliko je to pametno? Naime Živi zid ima neke rupe u programu koje nisu htjeli popraviti. Mogu im prenijeti.

  kakve rupe u programu ? ja sam uocio neke..ali me zanima tvoje misljenje. 

  A bolje im je da idu na internet jer imaju dostup do veceg broja ljudi i direktnu komunikaciju. U tom slucaju ih nece mediji prikazivati kako mediji hoce nego onako kako oni sami se prikazu.

  Nije da mogu nesto puno izgubiti.
  avatar
  Filipusis


  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Filipusis uto pro 16, 2014 2:36 pm

  Ne znam sta bi se desilo da, kojim slucajem kandidat Ivan Sincic pobedi? Sta mislite, sta bi se desilo? Da li bi ga ostavili na vlasti i "posotvali volju naroda"?
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Nostradurus pet pro 19, 2014 10:54 am

  Filipusis je napisao/la:Ne znam sta bi se desilo da, kojim slucajem kandidat Ivan Sincic pobedi? Sta mislite, sta bi se desilo? Da li bi ga ostavili na vlasti i "posotvali volju naroda"?

  Neće se dogoditi ništa dok se ne počne mijenjati politika. Prvo kreću podmićivanja, onda ocrnjivanja, prijetnje, pokušaj fizičke eliminacije i na kraju podizanje kontrarevolucije.
  avatar
  miky0


  Broj postova : 7
  Join date : 28.04.2014
  Age : 43

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  miky0 sri sij 21, 2015 11:10 am

  Zanima me, kakva bi po vama bila najbolja politicka opcija u ovom trenutku? Naime, da ste vi na vlasti, kakvu bi ekonomsko-politicku opciju vodili? Nesto poput Zivog zida ili mozda Radnicke fronte, ili nesto trece? Pretpostavljam da dosadasnji vladari to nisu.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Nostradurus ned sij 25, 2015 9:20 pm

  miky0 je napisao/la:Zanima me, kakva bi po vama bila najbolja politicka opcija u ovom trenutku? Naime, da ste vi na vlasti, kakvu bi ekonomsko-politicku opciju vodili? Nesto poput Zivog zida ili mozda Radnicke fronte, ili nesto trece? Pretpostavljam da dosadasnji vladari to nisu.

  Politika države je makroekonomija. Program RF je neostvariv bez monetarne reforme. Zbog toga RF sada djeluje kao saboter boljeg života. Oni koji vode RF ne ugrađuju monetarnu reformu u program. Zašto??

  Živi zid se ne želi deklarirati kao lijeva stranka??? Zašto?? Jer žele pokupiti glasove sa svih strana. Krajnji rezultat može biti razočarajući jer za sada ustraju da se dužnička kriza rješava inflacijom.
  ---------

  Što se tiče društva, mislim da bi novo društvo trebalo počivati na protu korupcijskim načelima u politici i šire. Više o antikorupcijskoj borbi sam napisao ovdje: https://xreforma.wordpress.com/2014/02/04/politicka-korupcija/.

  Sve mjere koje bi danas mnogi htjeli donijeti u biti se mjere kojima se ukida politička korupcija u društvu. Time možete opisati dobar dio Gadafijeve http://zvono-istine.org/wp-content/uploads/2014/02/Zelena-knjiga.pdf. Mnoge vaše vlastite ideje za državu bi mogli vjerojatno opisati kao mjerama protiv političke korupcije. Međutim, striktno provođenje borbe protiv političke korupcije vodi ka ukidanju krupnog kapitalizma i socijalizmu. Te mjere bi ograničile i vlast elita. Stoga je to najbliže anarhizmu tj. demokratskom socijalizmu. Takvo društvo bi bilo dobro za čovjeka i stabilno. Međutim, takvo društvo neće stvoriti niti jedna politička stranka niti pojedinci. Mi nemamo ljude koji to žele. Čovjek je čovjeku vuk. I tako je već stoljećima. Tehnološki napredak nije promijenio ljude. Sretnog kraja neće biti još desetljećima.  Jung-fu
  Jung-fu


  Broj postova : 285
  Join date : 12.04.2011

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Jung-fu pon vel 02, 2015 1:40 pm

  Nostradurus je napisao/la:Stoga je to najbliže anarhizmu tj. demokratskom socijalizmu. Takvo društvo bi bilo dobro za čovjeka i stabilno. Međutim, takvo društvo neće stvoriti niti jedna politička stranka niti pojedinci.


     
  Problem je u tome što se oni koji zagovaraju dem. socijalizam ili anarhizam ne trude obrazložiti strukturu takvih sustava, što je sve to samo na razini nejasne ideje.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Nostradurus pet vel 06, 2015 11:16 pm

  Jung-fu je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la:Stoga je to najbliže anarhizmu tj. demokratskom socijalizmu. Takvo društvo bi bilo dobro za čovjeka i stabilno. Međutim, takvo društvo neće stvoriti niti jedna politička stranka niti pojedinci.


     
  Problem je u tome što se oni koji zagovaraju dem. socijalizam ili anarhizam ne trude obrazložiti strukturu takvih sustava, što je sve to samo na razini nejasne ideje.

  Nije to nejasna ideja, nego jedini mogući smjer.

  Sponsored content


  Politička opcija Empty Re: Politička opcija

  Postaj  Sponsored content


   Sada je: pon stu 28, 2022 8:53 pm.