Hrvatski ekonomski preporod

Foruma za novu ekonomsku politiku i blagostanje


  Komentari vijesti

  null8
  null8

  Broj postova : 48
  Join date : 14.01.2013

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  null8 on čet tra 25, 2013 8:16 pm

  Evo da malo i ja komentiram. Wink

  Nostradurus je napisao/la: Wiz, zajedničke euroobveznice su glupost. Prvi razlog za to je što računica za Njemačku kaže da omjer suficita platne bilance i ukupnog duga daje 0,0032. A to znači da Njemačka teoretski može plaćati kamatu do 3,2%. Pri tome joj ne bi ostalo ništa globalnog profita za državu i bilo bi poprilično loše. Prema tome, nijemci bi plaćali više nego što teoretski mogu platiti, a da dug ne povećavaju, a kamoli da ga smanje. To je financijsko samoubojstvo za Njemačku. Samo bi ga budale (kao naši političari) mogle potpisati.

  Soros je naravno pričao glupost. Amerima nije ništa bolje što imaju to centralizirano. Kamata na dug im tjera novac i profit u ruke financijske mafije. Krajem godine ističe mandat FED-a. Međutim, mislim da će novi mandat FED-u biti produžen bez ikakvih problema. Tolika je loša svijest u amera.

  Nostradurus je napisao/la:Evo priloga o kapitalizmu u EU. Obratite pažnju da Guste Santini počinje uviđati da je balans platne bilance države ključan za stvaranje financijskih problema. A taj balans se naravno može dalje gledati u manje dijelove svake države.

  http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/85085-u-europi-se-dogadaju-velika-previranja-a-mediji-to-taje-nasim-gradanima.html

  Razvijene članice eurozone nisu ukazivale na neodrživost politika zaduživanja manje razvijenih zemalja iz svojih interesa. Naprosto putem kredita manje razvijenim zemljama one su dinamizirale svoju proizvodnju i tako povećale, opravdano, blagostanje svojih građana. Danas je sasvim jasno zašto u maastrichtskim kriterijima nema mjesta saldu na tekućem računu platne bilance. Za razliku od proračunskog deficita i javnog duga o odnosima članice s inozemstvom nema niti riječi. Po mome mišljenju izostanak kriterija salda platne bilance i kriterija moguće razine inozemnog duga valja interpretirati kao dokaz da su sadašnjem stanju 'kumovale' sve zemlje, razvijene, vjerovnici, i manje razvijene, dužnici. Svi su imali prste u pekmezu, a kriza ih je uhvatila u tom i takvom stanju - ocjenjuje Santini.

  Glavno je pitanje, zašto oni koji zagovaraju kapitalizam, ne zagovaraju i balansiranu trgovinsku razmjenu? Možemo reći da je to osnova fer razmjene. Pa onda neka se svatko takmiči tko je bolji.

  Prvo, naravno da bi Amerima bilo bolje da jednostavno direktno stvaraju novac bez izdavanja obveznica. Ovako prvo izdaju obveznicu nekom u privatnom sektoru pa onda posredno kupi centralna banka i ukuca novi novac. Bez tog posredovanja, izgubio bi se neopravdani prihod posrednika.

  Drugo, dakako da im je bolje ovako nego što je u EU. Unutar EU neke zemlje plaćaju ogromnu kamatu te su prisiljene snositi puno veći teret nego druge zemlje.

  Treće, ne bi to bio financijski problem za Njemačku ako bi ECB stalno kupovala obveznice i ukucavala novi novac (što već ionako radi). Formalno, Njemačka bi bila u stalnom dugu prema ECB-u kao i ostale zemlje EU.

  Problem je ovdje načelne naravi, ne može se ovako nešto uvesti bez potpune političke integracije. Isto tako u SAD-u svaka zasebna država mora balansirati proračun, a federalna država preko deficita proračuna stvara novac za sve. Također radi i preraspodjelu. Uvijek će neka pokrajina ili država biti u plusu, a neka u minusu. To je neizbježno. Međutim, to se sve rješava na federalnoj razini putem mehanizama preraspodjele i subvencije razvoja deficitarnih regija. Tako funkcioniraju sve zemlje.

  Problem unije je neoliberalni politički dizajn te nastojanje zamjene države jednom velikom ne-državom. To ne ide, a sad svi trpe posljedice.

  Kroz koji mjesec će na stolu biti razgovori o uspostavi fiskalne unije. Opet je tu problem što će se forsirati striktna proračunska disciplina i neoliberalni način razmišljanja,a EU hitno treba normalni keynesijanski pristup. Kojeg je vrlo teško ako ne i nemoguće provesti bez punog političkog ujedinjenja. Što naravno povlači cijeli drugi niz pitanja o demokraciji tako glomaznog sustava. Pametnom dosta da bude euroskeptik, šteta što se većina naših ljudi nije odlučila ostati van tog uzavrelog lonca.


  Nostradurus je napisao/la:
  Nije se uopće brinulo o činjenici da države koje imaju trajan deficit u platnoj bilanci u biti nisu kreditno sposobne i svako daljnje zaduživanje ih vodi u dužničku krizu i bankrot.

  Ovo općenito nije točno. Kod ovakvih izjava uvijek morate voditi računa u čijoj valuti je dug. Nismo više na zlatnom standardu. SAD ima izrazit deficit platne bilance jer se dolar koristi u trgovini nafte i kao rezerva. To ostatak svijeta čini produžetkom njihove ekonomije. Tako svaka razvijena zemlja može imati deficit platne bilance u svojoj valuti ako je neka manje razvijena zemlja odluči upotrijebljavati. Nije fer i to je kolonijalni princip, ali to je tako.

  Inače vezano za kapitalizam, neometan od strane države dovodi do modernog oblika feudalizma. To bi trebalo biti svima očito, prednosti i novac akumuliraju se kao lavina.


  _________________
  "The difficulty lies, not in the new ideas, but in escaping from the old ones, which ramify … into every corner of our minds." JMK
  null8
  null8

  Broj postova : 48
  Join date : 14.01.2013

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  null8 on čet tra 25, 2013 8:22 pm

  Nostradurus je napisao/la:
  wiz je napisao/la:Drzava upravlja sa drzavnom imovinom. Sva drzavna imovina je drustveno vlasnistvo

  Hrvatska bogatstvom državne imovine na 5. mjestu u Europi

  Hrvatska se nalazi u samom vrhu top liste europskih zemalja po bogatstvu državne imovine kojom raspolažu, no prema zaradi koju ta imovina ostvaruje, na samom smo dnu, izvještava Dnevnik Nove TV.

  31 milijarda i 400 milijuna eura vrijedi imovina kojom raspolaže Hrvatska, a u nju se ubrajaju nekretnine, zemlje i tvrtke u državnom vlasništvu. Time je Hrvatska dospjela na 5. mjesto u Europi po količini imovine kojom raspolaže, a ispred nas su samo najbogatije skandinavske zemlje - Norveška, Finska, Island i Švedska. No, mjesto na toj rang ljestvici rapidno gubimo kada je u pitanju zarada koju ta imovina donosi.

  I dok skandinavske zemlje od državne imovine svake godine ubiru milijarde eura, Hrvatska naplati tek 300 milijuna eura što je tek 0,7% dobiti.

  Vlada je najavila da će ovog tjedna u Sabor poslati strategiju upravljanja državnom imovinom za iduće 4 godine, a koja bi trebala osigurati zaradu od državne imovine. Plan je ostvariti 2% dobiti do 2015. godine. U razdoblju od tri godine, pojedine tvrtke planira se, dio će dati u koncesije, tražiti partnere za njih ili ih izlistati na burzi. Strateški monopoli, poput Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma, ostat će u vlasništvu države.


  Dakle, to je imovina svih nas (zajednicka).

  Sto bi vi napravili firmi (ljudima) koji tako upravljaju sa zajednickom imovinom (svih nas).

  I koji su pronevjerili toliko bogatstva ?


  Bedastoća do neba. Recimo u jednoj familiji imamo zajedničku imovinu i sad bi se trebalo nešto iznajmljivati ženi, sinu, kćeri i poslije da ja od njih kupujem usluge. Kako tu može biti zarade? Tko je ovdje lud?

  Državnom imovinom treba država učinkovito upravljati. To onda dovodi do profita koji je mjerilo ostvarene vrijednosti. Dakako da to onda znači povlačenje novca iz zajednice, što međutim nije nikakav problem. Mogu se onda smanjiti ostali porezi tako da stanovništvo bude u plusu, a država normalno u deficitu u svojoj valuti čiji je monopolni izdavač.

  Ako ne želite da državna poduzeća budu profitabilna, to zapravo onda znači neučinkovitost, zaostajanje u razvoju, pogodovanje privatnim ineresima vezanih za poslovanje tih poduzeća te svaku drugu moguću korupciji. U konačnici, sve te pojave onda na kraju postanu valjan razlog zagovornicima privatizacije državnih poduzeća.

  Dakle ne, državnim poduzećima treba upravljati čim sposobniji kadar, ta poduzeća trebaju biti profitabilna i to je onda na korist cijele zajednice. Skandinavske zemlje su po tome odličan uzor. Ako nisu profitabilna, to je onda na korist samo malom broju korumpiranih ljudi.
  _________________
  "The difficulty lies, not in the new ideas, but in escaping from the old ones, which ramify … into every corner of our minds." JMK
  null8
  null8

  Broj postova : 48
  Join date : 14.01.2013

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  null8 on čet tra 25, 2013 8:33 pm

  Nostradurus je napisao/la:
  Filipusis je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la:
  Glavno je pitanje, zašto oni koji zagovaraju kapitalizam, ne zagovaraju i balansiranu trgovinsku razmjenu?
  Mozda zato sto jedno iskljucuje drugo?
  Pricati o balansu bilo cega, a imati istovremeno kapitalizam je, po mom misljenju, suludo.

  Čini se da je u hvaljenju kapitalizma namjerno zaboravljeno reći da uspjeh dolazi samo kada imate pozitivan skor u trgovanju jer bi odmah mnogima upalo u oko da ne mogu svi imati pozitivan skor te da postoje specijalni uvjeti kada se to može dogoditi. A oni bi bili toliko posebni da se nekad praktične ne mogu dogoditi.

  Knjižica o kapitalističkom uspjehu kaže: "Kapitalista mora profit stvoriti kupnjom (discont), a ne prodajom" . To znači da on u startu mora nekom drugome stvoriti minus. Eto to je tajna uspjeha u kapitalizmu. Uzimi drugima da bi sam imao više.

  Pravi uspjeh u trgovini leži u tome da obje strane ostvare povećanje vrijednosti. Sjećam se da je nešto tome slično napisao i Nenadović u svojim radovima o korisnosti.

  Dakako da su moguća predatorska ponašanja i veliko gomilanje prednosti. Zato trebamo državu da sve to zajedno ne završi u modernom obliku fedualizma kao što sam napisao u prošlom odgovoru. No isto tako, očito je da svi barem u načelu mogu imati pozitivan rezultat u poslovanju. Novčana ušteda dolazi od deficita države. Pozitivan rezultat se isto prije svega mjeri u realnim rezultatima i vrijednostima.

  Ako vas smeta poslovna konkurencija, to je također način na koji se ostvaruje napredak svih. Da, neke kompanije i poslovi propadaju, pa što onda? Opet je to bolje nego da je kolektivni napredak slab, a uostalom trebate voditi računa i o drugim zemljama koje vam rade konkurenciju. Takva konkurencija je ujedno i evolucijski princip vezan za sve, neke stvari propadaju za kolektivni napredak. To isto možda nije najljepše, ali tako svijet funkcionira oko svega, ne samo ekonomije. Dok ne dođe raj na zemlji, neće biti drugačije. Kao što sam rekao, država tu može i treba napraviti određene korekcije da se razlike među ljudima smanje i da svima bude bolje. Zadržavanje ključne državne imovine, veće oporezivanje bogatih te razvijena socijalna država kao u skandinavskim zemljama sasvim je dobro rješenje. Općenito svaka aktivnost države za javno dobro, poput izgradnje javne infrastrukture, ulaganja u zdravstvo, školstvo i znanost, a mogući su i programi garantiranja zaposlenja po fiksnoj cijeni za društveno koristan rad.


  _________________
  "The difficulty lies, not in the new ideas, but in escaping from the old ones, which ramify … into every corner of our minds." JMK
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on čet tra 25, 2013 10:05 pm

  null8 je napisao/la:
  Državnom imovinom treba država učinkovito upravljati. To onda dovodi do profita koji je mjerilo ostvarene vrijednosti. Dakako da to onda znači povlačenje novca iz zajednice, što međutim nije nikakav problem. Mogu se onda smanjiti ostali porezi tako da stanovništvo bude u plusu, a država normalno u deficitu u svojoj valuti čiji je monopolni izdavač.

  Kaj je ovo zeka? Imate profit državnih poduzeća koji koristite umjesto poreza. Pa jel shvaćate da ta državna poduzeća tada rade bez profita. Profit im je prihod države. Null8, dajte malo promislite prije nego bubnete.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on čet tra 25, 2013 10:22 pm

  Null8, sad vas fakat ne kužim.

  Zadržavanje ključne državne imovine, veće oporezivanje bogatih te razvijena socijalna država kao u skandinavskim zemljama sasvim je dobro rješenje.

  Ako profit dolazi od deficita proračuna, a onda dio deficita proračuna vraćam porezom na profit bogataša onda fakat radimo odličnu pumpu novca prema bogatašima. Pa ne znam koje ste vi struke, ali porezna politika ne donosi veću socijalnu jednakost. Postoje drugi elementi uspjeha u nekim zemljama, ali nisu posljedica samo porezne politike. Porezna politika na nasljedstvo je jedna od tih kojima se želi poravnati socijalni status. http://www.successions-europe.eu/hr/germany/topics/what-is-the-amount-of-succession-rights . Pitanje je samo zašto to ne djeluje?


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on pet tra 26, 2013 5:31 am

  null8 je napisao/la:
  Ako vas smeta poslovna konkurencija, to je također način na koji se ostvaruje napredak svih. Da, neke kompanije i poslovi propadaju, pa što onda? Opet je to bolje nego da je kolektivni napredak slab, a uostalom trebate voditi računa i o drugim zemljama koje vam rade konkurenciju. Takva konkurencija je ujedno i evolucijski princip vezan za sve, neke stvari propadaju za kolektivni napredak. To isto možda nije najljepše, ali tako svijet funkcionira oko svega, ne samo ekonomije. Dok ne dođe raj na zemlji, neće biti drugačije. Kao što sam rekao, država tu može i treba napraviti određene korekcije da se razlike među ljudima smanje i da svima bude bolje. Zadržavanje ključne državne imovine, veće oporezivanje bogatih te razvijena socijalna država kao u skandinavskim zemljama sasvim je dobro rješenje. Općenito svaka aktivnost države za javno dobro, poput izgradnje javne infrastrukture, ulaganja u zdravstvo, školstvo i znanost, a mogući su i programi garantiranja zaposlenja po fiksnoj cijeni za društveno koristan rad.
  Naravno, sve je "ok", dok zrtva te "prirodne" konkurencije nismo mi sami, e onda se pitamo pitanja.... Vidite i sami kakav je haos na planeti, upravo zbog tog principa "svako protiv svakog" i, dok su ljudi tako lepo u sukobu jedni sa drugima, neko tu kupi med. Vise se uopste ne radi o principu da "takmicenje radja kvalitet", ljudi su dosli do kraja, u lavirint, bas zbog medjusobne konkurencije. Uostalom, ako je konkurecija u ekonomiji pozeljna, kao sto kazete, zbog cega ne bi bila pozeljna u pravljenju hiljada nuklearnih bombi? Da li vidite ko je tu pobednik? Ja samo vidim gubitnike....

  Mislim da se radi o nametnutoj konkurenciji, kada pricamo o ekonomiji danas. Konkurencija i takmicenje su karakteristicni za vremena oskudice. Zbog cega se ljudi ne takmice oko pijace vode ili vazduha? Jednostavno, niko to ni ne odovodi u pitanje, jer se obe stavke nalaze u izobilju u prirodi (jos uvek). Dalje, kakvo je takmicenje unutar vaseg tela? Da li se organi medjusobno takmice ili rade kao jedna celina? Da se takmice, telo bi dozivelo kolaps vrlo brzo.

  Ako podsticete ljude na takmicenje, kako je moguce obezbediti egzistenciju za svakog? Zar taj pricip nije leglo svih problema? Ovoliki broj zakona postoji zbog ekonomske neefikasnosti.


  No isto tako, očito je da svi barem u načelu mogu imati pozitivan rezultat u poslovanju. Novčana ušteda dolazi od deficita države. Pozitivan rezultat se isto prije svega mjeri u realnim rezultatima i vrijednostima.
  Ako se proracun jedne drzave puni putem novca pristiglog od izvoza, onda ta drzava pravi problem drugoj drzavi (kojoj je prodala svoje robe i usluge) koja mora da uzme kredit za svoj proracun. Ne znam, nije mi jasno kako mogu svi biti u novcanom dobitku (odnosno imati ustedu)? Jedino da stampamo novac.... Zbog cega novcana masa ne moze da ide u korak sa proizvodnjom novih roba?
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on pet tra 26, 2013 9:06 am

  Je, točno je Filipusis, postojeći sustav takmičenja, a ne suradnje je u biti samo ratnohuškački. Ili se vodi ekonomski rat ili pravi? Uvijek imamo i stvaramo neprijatelje umjesto prijatelja. A svemu tome je razlog bojazan da se ne izgube pozicije moćnika u svijetu. A te pozicije su naravno jako bitne jednom malom broju ljudi, a ne cijelom narodu. Eto zato je to tako. Velika manipulacija je prisutna.

  Prihvaćam takmičenje, ali da se plodovi tog takmičenja dijele sa drugima. To bi sigurno dovelo do velikog napredka znanosti i tehnike. O problemu takmičenja sam pisao u svom tekstu "Kapitalizam, socijalizam ili nešto treće". Optimalno bi bilo da imamo istraživačke timove te da se znanje dijeli besplatno. Problem je naravno u korištenju istog za ratne potrebe. Tako i danas nova tehnološka rješenja ne mogu biti izvezena u neke zemlje čak i kada se plaćaju. Poznato je da mnogi doktorski radovi nisu javno pristupačni. Oni su rezervirani samo za "stručnjake".

  Takmičenje u biti stvara i višestruke kapacitete što stvara neracionalnosti. Nekad su firme radile u tri smjene, a danas ne. Kapaciteti su se maksimalno koristili. Itd.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on pet tra 26, 2013 10:06 am

  Licno sam odrastao u uverenju da je jedini spas u toj "borbi". Pojam "borbe" sam dozivljavao kao i velika vecina drugih i onda, ne znam kako se to desilo, pitao sam sebe "Cekaj, zar je normalno da se takmicim sa nekim drugim oko radnog mesta?", dok posla ima preko glave, a toliko puno ljudi ne radi? Zbog cega moramo da radimo ono sto mozda ne zelimo? Ocigledno je da nesto u tom lancu ne fukncionise. Mozda ja ne razumem, mozda sam u krivu i tada sam poceo da trazim odgovore.

  Ne mozemo svi biti najbolji u svemu. Kao u sportu, 1 od 1000 fudbalera uspe, a ovi drugi bez skole, bez radnog iskustva propadaju. Niko ne prica o tim ljudima koji propadnu, svi pricaju o pojedincima koji se domognu slave i novca.

  Prihvaćam takmičenje, ali da se plodovi tog takmičenja dijele sa drugima. To bi sigurno dovelo do velikog napredka znanosti i tehnike. O problemu takmičenja sam pisao u svom tekstu "Kapitalizam, socijalizam ili nešto treće". Optimalno bi bilo da imamo istraživačke timove te da se znanje dijeli besplatno. Problem je naravno u korištenju istog za ratne potrebe. Tako i danas nova tehnološka rješenja ne mogu biti izvezena u neke zemlje čak i kada se plaćaju. Poznato je da mnogi doktorski radovi nisu javno pristupačni. Oni su rezervirani samo za "stručnjake".

  Vasi tekstovi i dokazi bi trebalo da se emituju na nacionalnim televizijama u udarnim terminima, ako ne kao resenje, ono kao detekcija problema kreditnog novca.
  Procitao sam vas tekst. Dosta sam saznao iz njega.

  Verujem da se iza svakog takmicenja se nalazi strah, racionalni ili ne, to je druga stvar. Mozda u psihologiji postoji termin koji opisuje ovo...


  Zadnja promjena: Filipusis; pet tra 26, 2013 10:33 am; ukupno mijenjano 1 put.
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on pet tra 26, 2013 10:21 am

  http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2013&mm=04&dd=26&nav_id=708665

  Merkelova i Barozo čekaju kraj evra
  IZVOR: DOJČE VELE
  Izgleda da se Angela Merkel i Žoze Manuel Barozo mentalno već pripremaju za kraj evra, prenose nemački mediji.


  Predsednik Komisije EU Barozo kaže da dalje mere štednje nije više moguće sprovoditi. To sve izgleda kao najava temeljitih promena u Evropi.

  Kaj Konrad, savetnik nemačke vlade za privredu, daje evru još najviše pet godina života. Kurs štednje ne funkcioniše, otpor u najvećem broju zemalja evrozone će rasti, tvrdi on.

  Aktuelni podaci Eurostata pokazuju da je i pored štednje javni dug u 21-oj od 27 zemalja Evropske unije porastao. Ni Francuska ni Španija ove godine nisu uspele da ostanu ispod tražene granice deficita – ali umesto da traži još veću štednju, predsednik Naučnog konsultativnog saveta Nemačkog ministarstva finansija Kaj Konrad sada – što je iznenađenje – traži da se odustane od kursa štednje u Evropi. A Konrad nije bilo ko: on je glavni savetnik vlade za ekonomska pitanja. Države imaju slobodu da se zadužuju onoliko koliko hoće – pod uslovom da za te dugove same i odgovaraju, kaže Konrad, koji smatra i da bankarski sektor treba da bude otporniji na krize: najbolje je da se banke sasvim povuku iz državnog finansiranja.

  Na pitanje da li se on to zapravo zalaže za povratak nacionalnoj državi, Konrad je rekao da mu je važna Evropa, a ne evro. Evru srednjoročno gledano dajem samo ograničene šanse da preživi. Teško je navoditi konkretne brojke, ali pet godina (je rok koji) zvuči realistično, kaže Konrad. Time prvi put iz štaba koji savetuje nemačku vladu čujemo da evro više nije dugoročni projekat. Već dugo se nagađa kako bi Angela Merkel mogla da napusti evro, a ova neuvijena procena iz krugova bliskih njenoj vladi potvrđuje pretpostavke prema kojima ona ima plan B – izlazak iz evrozone.

  Anketa je pokazala da je poverenje građana u institucije EU na najnižem nivou u njenoj istoriji.

  Brojke je analizirao Evropski savet za spoljne poslove EFCR: samo u Španiji i Velikoj Britaniji je skepsa prema Evropskoj uniji još veća nego u Nemačkoj. Anketa se inače temelji na brojkama iz 2012. godine. U Španiji, gotovo tri četvrtine građana više nema poverenja u EU. Samo 20 odsto njih navodi da je kod njih prisutna tendencija da veruju u njene institucije. Još pre dve godine, 65 odsto građana Španije je verovalo u EU.“

  Španci trenutno gaje veći pesimizam i od Britanaca, među kojima 69 odsto građana ne veruje u institucije EU – 2007. je u Velikoj Britaniji bilo samo 50 odsto takvih skeptika – i to je bio i evropski rekord. U Nemačkoj 59 odsto ispitanih ne veruje u pomenute institucije – a pre finansijske krize je baš toliki broj građana verovao u njih. Ako se tome dodaju i brojke od pre pet godina, pokazuje se da je skepsa bitno porasla otkako je počela kriza evra, jer pre početka te krize samo 36 odsto Nemaca nije imalo poverenja u EU. U Italiji se nepoverenje gotovo udvostručilo – na 53 odsto.

  U pet od šest zemalja nepoverenje je ubedljivo jače od poverenja, osim u Poljskoj, gde još postoji euforija zbog pristupa Evropskoj uniji i činjenice da je ta država profitirala od novca iz Brisela. Ali, i u toj zemlji je poverenje u EU žestoko poljuljano i postoji samo među 48 odsto građana.

  Građani sada smatraju da se njihove nacionalne demokratije podrivaju načinom na koji se postupa sa krizom evra, piše Dojče vele.
  ........................

  Napravili su problem, sad traze reakciju, pa ce ponuditi resenje. Ajk je genije Cool A ljudima koji malo znaju, mozes ponuditi vrlo jeftinu robu.
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on sub tra 27, 2013 12:22 am

  skinite i pogledajte

  http://www.takeoverworld.info/Grand_Chessboard.pdf


  obratite paznju na ovaj dio

  The Eurasian Balkans

  The traditional Balkans represented a potential geopolitical prize in the struggle for European supremacy.

  Znaci, tko kontrolira jugoslaviju, kontrolira evropu... Tko bi rekao, stvaro iznenadujuce

  A ovdje je margeticeva prezentacija o hypo banci i kako su prali novac.

  Ako imate volje prosirite

  http://www.europarl.europa.eu/document/activities/cont/201304/20130425ATT65080/20130425ATT65080EN.pdf

  dio koji se odnosi na umjesane banke

  Komentari vijesti - Page 39 TpiXoyK
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on sub tra 27, 2013 1:04 pm

  null8 je napisao/la:

  Ako ne želite da državna poduzeća budu profitabilna, to zapravo onda znači neučinkovitost, zaostajanje u razvoju, pogodovanje privatnim ineresima vezanih za poslovanje tih poduzeća te svaku drugu moguću korupciji. U konačnici, sve te pojave onda na kraju postanu valjan razlog zagovornicima privatizacije državnih poduzeća.

  Onda mozemo reci da se drzavna poduzeca namjerno tako vode da bi bila privatna.

  A poduzeca nisu od drzave nego su drustvena. To je drustveno vlasnistvo. Znaci, vlasnistvo svih ljudi koji su u njih ulagali.

  I skupina ljudi ih namjerno upropastava da bi ih jeftino kupila. Kako bi drustveno vlasnistvo napravili privatnim.

  To je privatizacija. A upravo rotchildi su to smislili i provode

  In the 20th century, Rothschild developed into a preeminent global organisation, which enhanced its ability to secure key advisory roles in some of the most important, complex and recognizable mergers and acquisitions. In the 1980s, Rothschild took a leading role in the international phenomenon of privatisation, where the company was involved from the beginning and developed a pioneering role which spread out to over thirty countries worldwide.


  http://en.wikipedia.org/wiki/N_M_Rothschild_%26_Sons

  Dakle, hrvatska je namjerno unistavna u protekih 20 godina kako bi drustvu (cije je sve bilo vlasnistvo) bila oduzeta imovina i kako bi ta imovina otisla u privatne ruke. A sve preko plana koji su napravili upravo rotchildi.

  A sve to je islo uz pomoc domacih izdajnika (kako je margetic objasnio ) sa putevima novca

  A sve to isto objasnjava i ovaj tip samo iz drugog ugla

  Glavni uzrok građanskih ratova na Balkanu je Kosovo, a rat je pokrenut iz Londona jer je tamo centar svjetske moći.

  http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/208188/Default.aspx

  Dakle, ja mislim da je jasno koji je sustav bio supjesniji i mislim da je jasno zasto se ovaj sustav namece.


  null8 je napisao/la:
  Dakle ne, državnim poduzećima treba upravljati čim sposobniji kadar, ta poduzeća trebaju biti profitabilna i to je onda na korist cijele zajednice. Skandinavske zemlje su po tome odličan uzor. Ako nisu profitabilna, to je onda na korist samo malom broju korumpiranih ljudi.

  Slazem se. A kao sto je vidljivo ovaj sustav ima za posljedicu najlosiji kadar. Znaci, rjesenje je mijenjati sustav. Onda se promjenom sustava dobija i kvalitetniji kadar. Jer je ocito da je ovaj sustav namjestan tako da ovakav kadar bude na vlasti da bi se zemlja opljackala.


  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on sub tra 27, 2013 8:46 pm

  Sindikalni prosvjedi 1.5.2013.

  Sindikati su 2012. godine na 1.svibanj organizirali prosvjede i dijelili Vladi žute kartone (http://www.jutarnji.hr/prosvjed-sindikata--quot-opomena-vladi-rh-quot-/1025260/ ) .
  >>
  Oko 2000 sindikalnih aktivista i građana okupilo se na polusatnom prosvjedu na Jelačićevu trgu, odakle su krenuli prema Markovu trgu gdje su čelnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS), Hrvatske udruge sindikata (HUS) i Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) predali službenicima u Banskim dvorima i Hrvatskom saboru simbolične "žute kartone" sa sindikalnim upozorenjima i zahtjevima.

  Ako za godinu dana, idućeg 1. svibnja, u Hrvatskoj ne bude bolje, ako Vlada i Sabor ne krenu putem za koji su dobili povjerenje građana, ovdje će se dijeliti "crveni kartoni", a to znači da će Sabor imati posla oko raspisivanja novih izbora, poručio je predsjednik SSSH-a Mladen Novosel.
  <<

  I tada su sindikati nastupali više radi predstave i imali su samo zahtjeve, ali ne i uobličene prijedloge kako se stvari trebaju mijenjati na bolje i što konkretno vlada treba učiniti. Jer se sve svodilo na "učinite nešto jer nam je loše". I kako predsjednik SSSH-a Mladen Novosel kaže, ove godine će zahtijevati nove izbore. Međutim, novi izbori se mogu zahtijevati i puno sigurnijim načinom. Treba samo skupiti 400 000 potpisa u peticiji. Vlada nije obavezna dati ostavku zbog prosvjeda. To je njihova dobra volja.

  U pozivu na prosvjed se pridružila i crkva sa ubiti istim razmišljanjem "učinite nešto jer nam je loše". Još tu možemo shvatiti i razne udruge da nastupaju sa istim razmišljanjem, ali tu definitivno odskaču stranke koje su opozicija u Saboru. Oni su izabrani predstavnici naroda koji bi zajedno sa ovima koji predstavljaju većinu u Saboru zbilja trebali učiniti nešto. Apsurd je to veći da je oporbeni HDZ bio na vlasti u prethodnom sazivu Sabora i nije učinio to nešto da se poboljša zaposlenost i standard radnika. Može se reći da ovime prosvjedi postaju liče na režiranu predstavu. Uloge se mijenjaju, ali predstava je uvijek istog sadržaja.

  Dosadašnja smjena HDZ-a i SDP-a u raznim koalicijama na vlasti imala je jednu konstantu - istu lošu politiku. A zahtjev prosvjeda će vjerojatno biti smjena vlasti - novi izbori. Stvar se svodi na to da bi trebala postojati nova ekonomska politika, da ju predlaže neka stranka te da bi ista treba pobijediti na parlamentarnim izborima. I tu je problem. Možda i postoji pokoja mala stranka sa novom ekonomskom politikom, ali ne postoji šansa da ista osvoji izbore i počne je primjenjivati. Koja je svrha onda ovih prosvjeda? Već sami time što su prosvjedi najavljeni 50 dana prije 1. svibnja nam govori da je cilj kupovanje vremena. Svaka promjena vlade traži određeno vrijeme da se vide efekti. Što znači da novi izbori ne mogu biti isključivi cilj. Cilj bi trebala biti pronalaženje nove ekonomske politike. Jasno je da bez podrške novoj ekonomskoj politici i zalaganja nove vlade za nju, nema šanse da dođe do promjene na bolje.

  Sindikati se tu možda prave nevješti. Oni bi htjeli rezultate, ali ih ne zanima kako doći do njih. Jer oni se ne žele baviti politikom koja bi donijela rješenje. Zbog toga pada u oči da će se prosvjedima priključiti i članovi oporbenih stranaka. To bi značilo i da oni žele doći do rješenja, ali da ih ne zanima kako? To je sveopći rašomon i čini se da ukupni cilj svega je stvaranje dodatne krize. Traženje novih izbora po ovome ispada zbilja samo kupovanje vremena. Isti ti sindikati će morati sa istim zahtjevima opet tražiti nove izbore. Da li je to možda uvod u stvaranje nekog problema koji će onda tražiti neko rješenje na koje ne bi nikad pristali? Svašta je moguće kada se djeluje bez strategije koja vodi ka rješenju.

  Što kažu strana iskustva? Grčka je prošla masu tih sindikalnih i drugih štrajkova i nije ništa postigla. Imamo primjera i u nekim drugim državama da se vlade mijenjaju, ali nema pravog pomaka. Zbog toga ovakav način djelovanja sindikata liči na Sizifov posao. Ako nije bitan rezultat, već borba tada se zbilja mora sumnjati u krajnju dobru namjeru pokretača te borbe. Da li uopće itko od nas vjeruje da će ovaj prosvjed sa tako postavljenim ciljevima bilo što promijeniti?

  Zahtjevi sindikata su: traži se veće oporezivanje banaka i financijskog sektora, odustajanje od politike štednje, otvaranje radnih mjesta, rast plaća i mirovina itd., a vlasti se predlaže da "prestane voditi građane u smjeru kontejnera u potrazi za plastičnim bocama". Ovo su na prvi pogled logični zahtjevi. Međutim, veće oporezivanje banaka i financijskog sektora se traži nakon što su se prodale banke? Prema ovome ispada da smo banke imali u problemima te da smo ih prodali jer nismo znali od njih učiniti profitabilne, a sad im ponovo želimo smanjivati profitabilnost. Vjerujem da će tako biti i kad se bude prodavao HEP ili kada budemo imali privatne elektrane. Kada novi vlasnik poskupi struju, mi ćemo od vlade tražiti da mu porezima smanji profitabilnost.

  Ovo sve pokazuje da možda ne štima nešto u našem monetarnom sustavu. Kako to da se ne mogu pokriti troškovi života? Zašto ne bi mogao svaki stanovnik godišnje uštedjeti 365 kuna, tj. kunu dnevno? O tome se ne priča u sindikatima, a niti u oporbi. Kada bi sindikati o tome razmišljali shvatili bi da godišnje trebamo dodatnih 15,6 milijardi kuna za ovu simboličnu uštedu. Međutim, zakoni ne predviđaju automatsko pojavljivanje tih milijardi. One se mogu pojaviti iz stranih kredita (još većeg troška), stranih investicija koje se ne otplaćuju i suficita u platnoj bilanci. Svi ovi načini imaju zajednički nazivnik, a to je strani novac mora dolaziti u državu. Drugi sadašnji legalni način da se pojavi više novca je da se uzima toliko domaćih kredita da se pojavi višak između dobivenih kredita i godišnje rate otplate ranijih kredita za tih 15,6 milijardi. Prvo spomenuti načini nam kazuju da za minimalnu štednju svakog građanina trebamo imati strani
  dotok novca tj. mi mijenjamo stranu valutu u kune da bi stvorili više lokalnog novca. Pri tome stvaramo još veći dug u stranoj valuti ili radimo gubitak ljudima u drugim državama. Ako uzimamo kredite od domaćih banaka, tada je jasno da ih ne možemo otplatiti. Želimo li svake godine imati tu minimalnu uštedu građana, trebali bi se sve više zaduživati. Očigledno je da nam banke ne mogu izaći u susret. Rast bi trebao biti eksponencijalan i totalno neracionalan. A dug bi i dalje bio neotplativ. A to je praktično dokazala i svaka razvijena država u EU. Njihovi dugovi i dalje rastu premda imaju i dotok novca u državu koji ne stvara iza sebe još veći dug.

  Brinu li sindikate ovi točni zaključci? Ne. Oni samo žele posao i novce. Nije važno što vjerojatnost da se to dogodi jednaka da dobiješ na lutriji koju niti ne igraš. To nepoznavanje makro ekonomike čudi s obzirom da su članovi sindikata i profesori na ekonomskim fakultetima. Čudna se tu igra igra, i kod nas i u svijetu. Što se iz ovoga svega može zaključiti? Prosvjeda će biti, mogu biti koliko hoće veliki i stvarati kaos, ali to nam neće donijeti pozitivno rješenje. Tako gledano izgleda kao da nam je netko želi podvaliti revoluciju koja nište ne mijenja. Da li nam se time želi ubiti volja da nešto zbilja promijenimo ili nas se priprema da možemo prihvatiti rješenja koja do sada nisu mogla imati naš pristanak?

  Žalosno je samo što će sindikat i sindikalne vođe na tom putu bez rješenja, iznevjeriti sve ljude u državi. Biti će efikasni baš kao i naša sadašnja vlada.

  To je moj današnji tekst u kojem sam laganom analizom dao odgovor da nam sindikati i političari rade Happening. Pa čak bi mogao reći da ima blagi osjećaj da sindikalne vođe i bratija podcjenjuju inteligenciju naroda. Pa zar oni misle da ih nitko neće skužiti da rade prosvjed radi prosvjeda. Sever je to sam priznao:

  "Pozvali smo sve građane na prosvjed i nije nas briga tko će se odazvati i tko će to politički iskoristiti. To je prosvjed protiv politike na vlasti, da je ta politika bila bolja prosvjeda vjerojatno ne bi niti bilo", izjavio je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

  Koja bolja politika? Prije godinu i pol je bio HDZ, a sad je SDP. Što će nam smjena vlasti donijeti? Opet HDZ. Sindikalnim vođama je ovo skoro idealan scenarij. Posla ko u priči. Stalno na naslovnicama, a raja i dalje gubi posao. A gubiti će ga i nakon prosvjeda. Imam još nešto ružnih riječi na tu izdaju radnika, ali i svih nas u državi, ali ću to zadržati za sebe.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on sub tra 27, 2013 9:54 pm

  Nostradurus je napisao/la:

  To je moj današnji tekst u kojem sam laganom analizom dao odgovor da nam sindikati i političari rade Happening. Pa čak bi mogao reći da ima blagi osjećaj da sindikalne vođe i bratija podcjenjuju inteligenciju naroda. Pa zar oni misle da ih nitko neće skužiti da rade prosvjed radi prosvjeda. Sever je to sam priznao:

  Da, rade predstavu. Isto kao sto rade HDZovci u sisku

  Komentari vijesti - Page 39 XTHQY1M

  I sto kao sto SDPovci rade sve da bi izgubili vlast

  Vlast radi sve da izgubi: Ćirilica u Vukovaru za Ružu, rezanje križa na Marjanu za Keruma

  HRVATSKA ima vlast koja se na sve načine upinje pomoći opoziciji. Možda nije najnormalnije, ali je tako.

  http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlast-radi-sve-da-izgubi-cirilica-u-vukovaru-za-ruzu-rezanje-kriza-na-marjanu-za-keruma/674941.aspx

  A milanovic u intervju daje odgovore kao da zivi u nekoj drugoj zemlji

  Zoki u zemlji čudesa: 'Nismo iznevjerili narod i vladina politika nije doživjela neuspjeh'

  http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/85551-zoki-u-zemlji-cudesa-nismo-iznevjerili-narod-i-vladina-politika-nije-dozivjela-neuspjeh.html

  Svi rade predstave..

  Samo sad je to vec uocljivo i to jako. I ocito je da i karamarko i milanovic i jospiovic suraduju... i dogovaraju se
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on ned tra 28, 2013 9:12 am

  Mislim da nas Zoki želi nagovoriti na kaos. Dakle tu smo. Da sami uništavam svoju državu. A nakon toga će nas murja sve spašavati. Da li su to riječi premijera ili nekoga tko je tu slučajno zalutao? Kako je sam premijer rekao: Živimo u slučajnoj državi.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on ned tra 28, 2013 9:49 am

  Nostradurus (pitanje za sve)
  Da li su uzroci krize iskljucivo vezani za samu prirodu kreditnog novca ili se tu mesa i ljudski faktor? Da li zastupate teoriju da su krize vestacki stvorene, kako bi se "kapital" pregrupisao? Koliko slicnosti vidite sa ovom krizom i onom iz 1929. godine?
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on ned tra 28, 2013 11:02 am

  Filipusis je napisao/la:Nostradurus (pitanje za sve)
  Da li su uzroci krize iskljucivo vezani za samu prirodu kreditnog novca ili se tu mesa i ljudski faktor? Da li zastupate teoriju da su krize vestacki stvorene, kako bi se "kapital" pregrupisao? Koliko slicnosti vidite sa ovom krizom i onom iz 1929. godine?

  Kreditni novac je taj koji omogućava odgađanje krize u kapitalizmu. Međutim, statistike koje pokazuju koliko tko ima bogatstva prema učešću u stanovništvu pokazuju da se iscrpljivanje srednje klase i okrupnjavanje bogatstva kod malog broja ljudi nalazi u posljenjoj fazi. U biti tvorci kreditnog novca su iskoristili kapitalizma da bi zavladali nadnacionalno. Njima više ne trebaju države. Stoga je logično da njima ni nije kriza. Kod njih je sve po planu. Problem postaje, kako i dalje skrivati krajnji cilj - preuzimanje svega od velike većine.

  Kako Protokoli sionskih mudraca govore, sada bi trebalo doći do programiranog "buđenja" gdje će stradati svi niži učesnici (tajne lože, ...), te bi se trebao pojaviti lik koji će dobiti povjerenje svih kao spasitelj od tih opasnih organizacija. To je i biti ono isto što je radio Staljin. Očistio je sve koje su mu pomoli da dođe na vlast i koji su previše znali.

  Ima li veće vlasti nego moći držati u pokornosti milijarde ljudi. Danas treba biti jako skeptičan prema osloboditeljima, onima koji se bore protiv tiranije (liberali, libetarijanci).

  Kriza iz 1929. po svojim posljedicama ima ta obilježja - preraspodjela bogatstva se najviše odvija u krizi. Sitni pomagači (male banke) se uništavaju, dok oni sa unaprijed dobivenim informacijama profitiraju.

  Zamislite kada bi sve na zemlji bilo u rukama nekih privatnika koji i dalje žele novčano profitirati. Kako će to biti moguće nego da se mi dalje zadužujemo. Oni ne mogu emitirati novac bez duga i samo ga gomilati u svojim rukama. Njima treba kriza koja ubrzava propadanje pojedinaca i manjih firmi.

  Zbog toga je NN u svojoj primjeni revolucija koja je jako opasna za interese današnjih manipulatora. Siguran sam da će učiniti sve da primjena ne dogodi. Zbog toga su im i najveći problem upravo države sa socijalizmom. Centralno planiranje odmah uviđa problem sa novcem.  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on ned tra 28, 2013 11:05 am

  spanjolska 27.4.2013

  SPANISH CLASH against 14.000 Police blockade

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wmx0aJ1KC1w

  francuska 24.4.2013

  At least 12 arrested as French anti-gay marriage protesters clash with police (VIDEO)

  http://rt.com/news/france-protests-gay-marriage-314/
  Evo, valentic kaze da su uveli sok terapiju


  Nikica Valentić - nastojali smo šok-terapijom eliminirati inflaciju

  http://www.politikaplus.com/novost/77505/20-GODINA-HRVATSKE-KUNE-Riskantan-potez-koji-je-dobio-svoju-povijesnu-potvrdu

  "Bili smo svjesni da tiskanje novca vodi zemlju u ekonomsku i političku neizvjesnost", rekao je Valentić, ističući da je "prva zadaća vlade nakon uvođenja kune bila da jednom oštrom, tzv. šok-terapijom eliminiramo inflaciju" koja je prijetila da premeši 100 posto na mjesec te da se pretvori u tzv. argentinski sindrom, kada se cijene u trgovinama i restoranima mijenjaju nekoliko puta na dan.


  Znaci, on je osoba koja je to provela. I to kaze da su uveli taj sistem.

  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on ned tra 28, 2013 6:05 pm

  wiz je napisao/la:
  Evo, valentic kaze da su uveli sok terapiju


  Nikica Valentić - nastojali smo šok-terapijom eliminirati inflaciju

  http://www.politikaplus.com/novost/77505/20-GODINA-HRVATSKE-KUNE-Riskantan-potez-koji-je-dobio-svoju-povijesnu-potvrdu

  "Bili smo svjesni da tiskanje novca vodi zemlju u ekonomsku i političku neizvjesnost", rekao je Valentić, ističući da je "prva zadaća vlade nakon uvođenja kune bila da jednom oštrom, tzv. šok-terapijom eliminiramo inflaciju" koja je prijetila da premeši 100 posto na mjesec te da se pretvori u tzv. argentinski sindrom, kada se cijene u trgovinama i restoranima mijenjaju nekoliko puta na dan.


  Znaci, on je osoba koja je to provela. I to kaze da su uveli taj sistem.


  Šok terapija? Čini se da je operacija uspjela, a pacijent mrtav. Odličan posao za strane bankare.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on ned tra 28, 2013 7:37 pm

  Nostradurus je napisao/la:
  wiz je napisao/la:
  Evo, valentic kaze da su uveli sok terapiju


  Nikica Valentić - nastojali smo šok-terapijom eliminirati inflaciju

  http://www.politikaplus.com/novost/77505/20-GODINA-HRVATSKE-KUNE-Riskantan-potez-koji-je-dobio-svoju-povijesnu-potvrdu

  "Bili smo svjesni da tiskanje novca vodi zemlju u ekonomsku i političku neizvjesnost", rekao je Valentić, ističući da je "prva zadaća vlade nakon uvođenja kune bila da jednom oštrom, tzv. šok-terapijom eliminiramo inflaciju" koja je prijetila da premeši 100 posto na mjesec te da se pretvori u tzv. argentinski sindrom, kada se cijene u trgovinama i restoranima mijenjaju nekoliko puta na dan.


  Znaci, on je osoba koja je to provela. I to kaze da su uveli taj sistem.


  Šok terapija? Čini se da je operacija uspjela, a pacijent mrtav. Odličan posao za strane bankare.

  Jel da ? Stvarno su dobro napravili sok terapiju. Temeljito.

  Inace, za one koje ne znaju..ovo je sok terapija objasnjena u filmu.

  http://www.advance.hr/video/v/naomi-klein-doktrina-soka-the-shock-doctrine-2009-dokumentarni-film-s-prijevodom/

  Svi koji nisu pogledali predlazem da pogledaju da vide sto su napravili.
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on pon tra 29, 2013 6:19 am

  Nostradurus
  Iz kog razloga uzimate "Protokole sionskih mudraca" kao relevantan izvor informacija? Nadam se da ne sledite put koji mislim da sledite, a to je put bacanja krivice na jedan narod/religiju.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on pon tra 29, 2013 9:09 am

  Filipusis je napisao/la:Nostradurus
  Iz kog razloga uzimate "Protokole sionskih mudraca" kao relevantan izvor informacija? Nadam se da ne sledite put koji mislim da sledite, a to je put bacanja krivice na jedan narod/religiju.

  Nemojte gledati protokole kao da se odnose na izabrani narod, nego na izabrane bogataše. Tada će vam biti jasnije. Ja nisam protiv židova, kao što nisam niti protiv bilo kojeg drugog naroda. Politikom i ekonomijom ne upravlja demos, nego neizabrani.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on pon tra 29, 2013 9:53 am

  Nostradurus je napisao/la:
  Nemojte gledati protokole kao da se odnose na izabrani narod, nego na izabrane bogataše. Tada će vam biti jasnije. Ja nisam protiv židova, kao što nisam niti protiv bilo kojeg drugog naroda. Politikom i ekonomijom ne upravlja demos, nego neizabrani.
  Dobro, bio sam zbunjen, s obzirom da sam na sajtu patriota, procitao citate ljudi koji su rasisti, srbofobi, a sa druge strane podrzavate program gospodina Nenadovica.

  Ne znam koliko ce vremena proci dok se na ovim prostorima buducnost prestane graditi na temeljima proslosti. Videcemo.

  U svakom slucaju, slazem se da demos ne upravlja. Demokratija, kakvu danas imamo je vesta manipulacija.

  g-din Ante Starcevic:
  "Slavo-Serbi su smece naroda, oni su Hervatsku izdali i, ako ustreba, opet ce je izdati, makar bez svoje koristi, samo da nju izdaju. Oni su po svojoj naravi bez uma i postenja, proti slobodi i proti svakom dobru."
  Cool  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on pon tra 29, 2013 11:23 am

  Nostradurus je napisao/la:Mislim da nas Zoki želi nagovoriti na kaos. Dakle tu smo. Da sami uništavam svoju državu. A nakon toga će nas murja sve spašavati. Da li su to riječi premijera ili nekoga tko je tu slučajno zalutao? Kako je sam premijer rekao: Živimo u slučajnoj državi.

  Nije to milanovic...to je vanjski plan sada.

  Nevladine organizacije:

  Devetnaest nevladinih organizacija pozvalo građane da 1. svibnja izađu na ulice!

  "IZAĐITE na ulice!" stoji u pozivu čak 19 nevladinih udruga. Riječ je o udrugama: B.a.B.e., Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Centar za građanske inicijative Poreč, Centar za mirovne studije, Centar za radničke studijeCentar za ženske studije, Cenzura Plus, Dalmatinski odbor solidarnosti – DOS, Direktna demokracija u školi, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, Kuća ljudskih prava, Mladi antifašisti Zagreba, Pravo na grad, Sindikat Akademska solidarnost, Socijalna politika i uključivanje, Srpski demokratski forum, Subversive Forum, Zagreb Pride i Zelena akcija. Priopćenje ovih stranaka povodom 1. svibnja prenosimo u cijelosti.


  A svi su placeni od amerikanaca


  Filipusis je napisao/la:Nostradurus
  Iz kog razloga uzimate "Protokole sionskih mudraca" kao relevantan izvor informacija? Nadam se da ne sledite put koji mislim da sledite, a to je put bacanja krivice na jedan narod/religiju.


  Cionisti stoje iza dobrog djela ovog svega, jer su rotchildi cionisti.

  Izrael kao drzava je nastao na temelju balfurske deklaracije iza koje stoje rotchildi

  Komentari vijesti - Page 39 800px-Balfour_portrait_and_declaration


  http://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration

  Rottchildi stoje iza financiranja rata u jugoslaviji. Oni su izmislili "privatizaciju".

  Protokole sionskih mudraca je napravila okrana (carska tajna sluzba) na temelju makijavelija i jos nekih tekstova

  http://en.wikipedia.org/wiki/Niccol%C3%B2_Machiavelli

  http://en.wikipedia.org/wiki/Okhrana

  Ovi samo primjenjuju


  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on pon tra 29, 2013 5:38 pm

  a ovdje je lezbijka i poznata cionistkinja koja javno tvrdi da im nije cilj dobiti pravo na brak nego unistiti instituciju braka kao takvu

  Gay Marriage is a Lie: Destruction of Marriage, Masha Gessen  cisto da znate koji su im planovi
  null8
  null8

  Broj postova : 48
  Join date : 14.01.2013

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  null8 on pon tra 29, 2013 8:59 pm

  Nostradurus je napisao/la:
  null8 je napisao/la:
  Državnom imovinom treba država učinkovito upravljati. To onda dovodi do profita koji je mjerilo ostvarene vrijednosti. Dakako da to onda znači povlačenje novca iz zajednice, što međutim nije nikakav problem. Mogu se onda smanjiti ostali porezi tako da stanovništvo bude u plusu, a država normalno u deficitu u svojoj valuti čiji je monopolni izdavač.

  Kaj je ovo zeka? Imate profit državnih poduzeća koji koristite umjesto poreza. Pa jel shvaćate da ta državna poduzeća tada rade bez profita. Profit im je prihod države. Null8, dajte malo promislite prije nego bubnete.

  Da, profit im je profit države. Ide u zajedničku kasu. Taj profit djeluje kao porez stanovništvu. Da bi to neutralizirali, trebate stanovništvu vratiti novac na drugi način.

  Ovdje se radi o načelnom pitanju. Vi zastupate poduzeća gubitaše? Tu u praksi znači neučinkovitu upravu, nerad, teški kriminal i pogodovanje privatnom interesu. Ako ta poduzeća rade profit, to onda znači da rade kako treba pa se onda njihov profit lako onda preusmjeri na cijelu populaciju. Ako rade s gubicima, onda se ti profiti preusmjeruju samo nekima. Što nije jasno kod ovoga?


  _________________
  "The difficulty lies, not in the new ideas, but in escaping from the old ones, which ramify … into every corner of our minds." JMK

  Sponsored content

  Komentari vijesti - Page 39 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Sponsored content


   Sada je: sri tra 01, 2020 4:50 am.