Hrvatski ekonomski preporod

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
 Hrvatski ekonomski preporod

Foruma za novu ekonomsku politiku i blagostanje


  Knjige o rješavanjima ekonomske krize

  Fico
  Fico


  Broj postova : 56
  Join date : 31.03.2014

  Knjige o rješavanjima ekonomske krize Empty Knjige o rješavanjima ekonomske krize

  Postaj  Fico pon oľu 31, 2014 11:25 am

  Pozdravljam prije svega sve prisutne na ovoj pričaonici,te otvaram temu s ciljem da priložimo neke knjige ili pak odjeljke iz istih koje imaju kredibilitet što se tiče same ekonomije u svrhu edukacije svih nas.
  Prilažem ovdje odlomak knjige diplomiranog ekonomista a ujedno i prvog političkog zatvorenika od kad je Republika Hrvatska pristupila EU Marka Franciškovića. Osobno knjigu nisam do kraja pročitao,ali namjeravam da vidim kako to jedan ekonomist predlaže izlazak iz dužničkog ropstva. 
  Ograđujem se od religiozne prizme i od stavova samog autora koji se baziraju na istoj.
  Poglavlje koje sam pročitao zove se "Ministarstvo financija",a to je ujedno nešto najbolje što sam ikad vidio kao prijedlog nekog ekonomista. Sam tekst možete pročitati na ovoj poveznici http://www.scribd.com/doc/17354135/Hrvatska-Knjiga-Opstanka-Studium-Rei-Civilis

  U oči ubada autorovo zapažanje na 190.str u već spomenutom poglavlju "Ministarstvo financija" gdje je prikazano kako se vanjski dug kretao od razdoblja 1993. do 2006.,a ako se krivulja zaduženja pogleda iz današnje perspektive,vidljiv je zaprepaščujući porast vanjskog duga Republike Hrvatske od 2006. do danas,samo nekoliko godina naprijed nakon što je ovaj autor upozorio na neodrživost monetarne politike kakva se nama prezentira.
  Autor je potpuno svjestan da je ekonomija povezana sa politikom i da kao znanstvena disciplina ne može zaživjeti ako je povezana nekako drugačije,te na 800 stranica daje kompletnu viziju Republike Hrvatske kako bi ona trebala izgledati,no samu knjigu ću analizirati kad ju u cijelosti pročitam. Već sad mogu reći da se ne slažem sa njegovom vizijom Republike Hrvatske u potpunosti zbog već spomenute religiozne prizme,ali unatoč tome autor je jedini od hrvatske intelektualne elite koji se usudio progovoriti i koji je zbog toga postao politički zatvorenik. Za globalističku mašineriju on je paranoidan šizofrenik a njegove ideje o novcu bez kamate su sumanute.
  Ukoliko ovdje ima ljudi koji imaju neku ekonomsku školu ili su pak polaznici istih,ovo poglavlje koje sam naveo preporučujem njima,te bi volio vidjeti komentare na usporedbu onoga što se ući u školama i ovog poglavlja.

   Sada je: ned sij 29, 2023 7:55 pm.