Hrvatski ekonomski preporod

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
 Hrvatski ekonomski preporod

Foruma za novu ekonomsku politiku i blagostanje


+6
Veles
Trenka
BUBI
erdedi
Nostradurus
Jung-fu
10 posters

  Demokracija

  Jung-fu
  Jung-fu


  Broj postova : 285
  Join date : 12.04.2011

  Demokracija Empty Demokracija

  Postaj  Jung-fu sub oľu 10, 2012 12:52 pm

  Demokracija je takozvana vladavina naroda, ali to se zapravo nikada nije desilo. U demokracijama narod je oduvijek samo formalno vladao, političko dvojstvo ili trojstvo, koje postoji po sustavima, samo dokazuje stari aksiom, podjeli pa vladaj. Ali tko onda zapravo vlada društvenim sustavima?
  Ukorjenjena je zabluda da vlast formiraju narodni zastupnici za čelu sa državnicima koji ih vode. Ta zabluda ponajprije proizlazi iz zakonodavne moći tih tjela, kontrolnih ministarstava, poreznog sustava i represivnog aparata kojim raspolažu. Neizgled imaju sve poluge vlasti kojim bi kao predstavnici naroda trebali stvoriti opće dobro. Narod ipak doživljava stalna razočarenja. Metodologija društvenog sustava utemeljena je na politici. Politika je zamišljena kao plemenita filozofska disciplina, njeno oprjedjeljenje je zapravo funkcija moderacije raznih htjenja i utjecaja, odnosno kanaliziranje društvene energije ka realno mogućem. Politika se često trudi, ali kako u stvarnosti nema ključne poluge vlasti ona posrće. Posrće na svim razinama. Sve do narodnog zapažanja kako se politika prodaje za novac, da je zapravo politika ako ne obična kurva, a onda skupa kurtizana. Ključna vlast je monetarna vlast.
  Oni koji drže monopol nad emisijom novca veliki su gospodari država pa onda i svijeta. Njihova nadmoćna vlast nadređena je svim drugim oblicima vlasti. Njihov proizvod, kreditni novac, koji je jedini u opticaju, jedinstven je oblik upravljanja. On se direktno nadovezuje kao sila i zakon na psihološku kvalitetu ljudskog povjerenja. Kreditni novac koristi psihologiju čovjeka kao sredstvo svoje vladavine, njemu je čovjek podređen. Oni koji novac stvaraju da bi ga posudili s kamatom su monopolisti paar ekcellence. U kreditno-monetarnom sustavu kojeg slavi bankarstvo djelomične rezerve, čovjek je prisiljen na kompeticiju, on se naprosto mora patološki ponašati unutar društveno - ekonomskog sustava ili će propasti. Ova patologija najvidljivija je u otuđenoj korporativnoj psihologiji. Korporacija je pravna osoba nadređena čovjeku. Kako to već u začecima korporacija reče Baron Thurlow (1731-1806) britanski odvjetnik i političar, one "nemaju dušu koja bi mogla biti spašena, niti tijelo koje bi moglo biti pritvoreno". Pravu vlast sačinjavaju nekoliko povezanih megakorporacija, tu dakako prednjače banke.

  Demokracija je dakle jedan od onih nedovršenih pojmova čije pravo značenje stalno izmiće shvaćanju naroda na koga se pojam zapravo odnosi, vlast naroda.
  Predstavnička demokracija otuđuje narod od poluga vlasti u tolikoj mjeri da se takav oblik vladavine može usporediti sa feudalnim sustavom, narod na 'slobodnim izborima' zapravo bira replike svojih "skrovitih" gospodara.
  Nešto je bolja situacija u direknim demokracijama tipa Švicarska, narod se izborio za institut referenduma i to se uvelike poštuje ali to još ni približno nije vladavina naroda.
  Može li uopće biti istinske demokracije, vladavine naroda, bez nekreditne emisije novca?

  Koliko osobno vidim, ne može.


  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus sub oľu 10, 2012 2:25 pm

  Na linku http://www.bosanska-desnica.com/Knjige%203/Protokoli_Sionskih_Mudraca.pdf imate prevedno djelo Protokoli sionskih mudraca. Pročitajte ga. Premda je stara knjiga, naići ćete na zanimljive težnje: Pravo glasa svima. Takozvana demokracija je poticana preko tih protokola.

  Ne bih ulazio u točnost svih protokola, ali pokazuju kako se preuzima vlast preko krinke demokracije. Dakako protokoli su protiv nekreditnog novca. Oni su za posuđivanje!!! Evil or Very Mad
  Jung-fu
  Jung-fu


  Broj postova : 285
  Join date : 12.04.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Jung-fu sub oľu 10, 2012 7:42 pm

  Nema sumnje da bez obzira tko je te protokole napisao i s kojom namjerom oni su još uvijek itekako aktuelni.
  Očito je da pored htjenja ocrnjivanja židovskoga naroda u tim protokolima postoje agende koje koriste i današnji potajni akteri svjetske politike i ekonomije. Ideja svjetske vlada i uništenja republike nikada zapravo i nije bila aktuelnija pa se onda slobodno može reći kako se ti protokoli od raznoraznih svjetskih aktera (izabranika) i dalje sprovode...

  Mi znamo da kompletna konstrukcija te, nazovimo je masonerije, počiva na kreditnom novcu, znamo takođe da se ta silna grđevina može razmontirati jednim običnim zakonskim aktom, odnosno uvođenjem društvenog sustava s nekreditnim novcem.

  Kompletan kreditno-monetarni sustav počiva, kako to dobro pokazuju ti protokoli, na psihotičkoj slici "izabranih" naroda, vođa, skupina i sl. Tu zapravo nema racionalnih ideja ili humanističkih predložaka, radi se o projekciji one psihoze "izabranih" koja je uostalom zahvatila i njemački narod pred kataklizmu drugog svjetskog rata.
  Kreditno monetarni sustav vodi svijet ka još jednoj kataklizmi i činjenica je da će fašizam "izabranih" opet jačati u suludoj težnji "vladanja svijetom".
  Moj stav je da se razum ne može inducirati lažima, prevarom ili silom, razum pripada razumnima a takvih je uvijek bilo i bit će ih. Stoga humanistički ideal slobodne Republike je jedno od onih htjenja koje će uvijek tinjati u bilu naroda, sve dok jednom narodno prosvjetiteljstvo (da ga tako nazovemo) ne digne u prag društvene svijesti tu metodologiju opće slobode od "izabranih" bilo naroda bilo gospodara.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus sub oľu 10, 2012 10:05 pm

  Mi danas imamo pokret za direktnu demokraciju, ali nemamo objektivne izvore informacija za točno odlučivanje. Koji bi bio domet takve direktne demokracije? Igre bez granica? Zamislite mravljak u kojem vlada direktna demokracija. Mravlja zajednica je primjer gdje se pojedinačni uspjeh pojedinaca koristi za blagostanje zajednice.

  Gdje može biti uspjeh zajednice gdje pojedinačni uspjeh dolazi od neuspjeha drugih članova zajednice? Mi nemamo temelje za ikakav pozitivan pomak. Demokracija koja jede vlastitu djecu radi uspjeha pojedinaca, a ne zajednice nije demokracija nego manipulacija.
  avatar
  erdedi


  Broj postova : 138
  Join date : 06.09.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  erdedi ned oľu 11, 2012 10:27 am

  Jung-fu je napisao/la:Nema sumnje da bez obzira tko je te protokole napisao i s kojom namjerom oni su još uvijek itekako aktuelni.
  Očito je da pored htjenja ocrnjivanja židovskoga naroda u tim protokolima postoje agende koje koriste i današnji potajni akteri svjetske politike i ekonomije.

  Protokole sionskih mudraca pročitao sam davno prije, i teško mi je prihvatiti da su napisani s htijenjem ocrnjivanja židovskog naroda.
  Napisani su kao program, koji se danas stvarno provodi od cionista, illuminata... kako god ih mi zvali.
  U cijeloj priči najvažnije je da ni jedan pripadnik ovih grupa nije izvorni Jevrej u trećem koljenu.
  Ljudi (ako ih tako možemo nazvati) koji provode protokole...ideje Bilderberga...Illuminata, MMF-a..WB, čak i bivši i sadašnji predsjednici i političari Izraela, redom su Hazari ili Aškenazi, čiji preci nikada nisu bili u Izraelu, koji se već dva i pol stoljeća lažno predstavljaju kao Židovi. Netko je na net-u rekao "uzeli su Jevrejima osobnu kartu i putovnicu". Provode svoje planove i živo im se j..e
  za sve narode svijeta, uključujući i prave Jevreje ili Židove. Imam kolegicu Izraelku koja kaže da i kod njih, normalni ljudi, narod, stalno protestira. Ne žele rat s Iranom, ne žele rat s Palestinom, ne žele zid...ŽELE MIR.

  Kreditno monetarni sustav vodi svijet ka još jednoj kataklizmi i
  činjenica je da će fašizam "izabranih" opet jačati u suludoj težnji
  "vladanja svijetom".
  Moj stav je da se razum ne može inducirati
  lažima, prevarom ili silom, razum pripada razumnima a takvih je uvijek
  bilo i bit će ih. Stoga humanistički ideal slobodne Republike je jedno
  od onih htjenja koje će uvijek tinjati u bilu naroda, sve dok jednom
  narodno prosvjetiteljstvo (da ga tako nazovemo) ne digne u prag
  društvene svijesti tu metodologiju opće slobode od "izabranih" bilo
  naroda bilo gospodara.

  Nažalost "narodno prosvjetiteljstvo" samo od sebe, neće se pojaviti nikad.

  Mi znamo da kompletna konstrukcija te, nazovimo je masonerije, počiva na
  kreditnom novcu, znamo takođe da se ta silna grđevina može razmontirati
  jednim običnim zakonskim aktom, odnosno uvođenjem društvenog sustava s
  nekreditnim novcem.

  Istinito, kratko i lijepo izrečena činjenica. U nepune tri godine koliko po ovoj temi "istražujem" net, i stotine foruma na temu, došao sam do zaključka:
  Poštovani Nostradurus, Jung fu, Veles...i ostali dobronamjerni komentatori. U Hrvatskoj nema više od 250 osoba, koje o kreditnom novcu i posljedicama koje njegovom primjenom nastaju, pokušava pridonijeti mogućnosti da se "razmontira ta silna građevina" običnim zakonskim aktom, (morao bi biti ustavni akt). Onih drugih, koji također znaju kamo vodi politika kreditnog novca, a koji su moćniji od nas, naša "elita" politička, ekonomska, intelektualna, ima puno više od nas. Pa naravno da će svi u Saboru dignuti ruku ZA. Ne očekujete valjda da će se prikloniti mogućnosti da nestankom banaka njihovi barem peteroznamenkasti računi preko noći postanu čista nula. I koliko god teško bilo, treba ih razumijeti. Oni žele da ovaj bicikl i dalje vozi, bez obzira što već dugo nema blatobrana, popucalo mu puno žbica, nema svjetla, svjesni da jure u provaliju, ne žele sjašiti jer ćemo im trenutno uzeti i sjedalicu, a bogami vožnja na " goloj štangi" nije moguća, ili jest, ali ne ne dugo.

  Jasno je, da o mnogim temama i načinu kako nešto promijeniti imamo različita mišljenja. Jasno je i da su neki od nas shvatili što je rak rana na tijelu čovječanstva. Činjenica je da današnje "elite" neće promijeniti ništa. Činjenica je da na tlu evrope pozitivne promjene mogu krenuti jedino iz Hrvatske (još uvjek nismo u EU). Slažete se da smo davno svatili da se promjene, a da bi to stvarno bile, ne postižu silom.

  Uspio sam stupiti u kontakt s nekoliko poznatih i priznatih, političara, ekonomskih i gospodarskih stručnjaka, Hrvata u svijetu i komentatora s portala. Suradnja ovih ljudi dovela je do rezultata u obliku programa koji je privremeno nazvan Pokret Patriot.

  Tekst programa uputiti ću privatnom poštom, kometatorima na ovom i drugim forumima, koji ga mogu proslijediti "svojim" ljudima od povjerenja. Molim svakoga, do koga Program na bilo koji način stigne, da o istom iznese mišljenje, s objašnjenjem doda ili oduzme, što misli da bi bilo potrebno.
  Malo je vremena preostalo, do trenutka kad će ovaj, ili sličan program biti moguće provesti ili primjeniti.

  Zahvaljujem na Vašem budućem trudu
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus ned oľu 11, 2012 10:46 am

  erdedi je napisao/la: Molim svakoga, do koga Program na bilo koji način stigne, da o istom iznese mišljenje, s objašnjenjem doda ili oduzme, što misli da bi bilo potrebno.
  Malo je vremena preostalo, do trenutka kad će ovaj, ili sličan program biti moguće provesti ili primjeniti.

  Zahvaljujem na Vašem budućem trudu

  Program se sigurno mora sastojati od monetarne i bankarske reforme (plan koji je uvijet za financijsku opstojnost) te gospodarskih mjera opravka proizvodnje za boljitak svih u državi. Vjerujem da je puno lakše riješiti gospodarski dio nego financijski. Ljudi lakše shvate da će se radom stvoriti blagostanje, nego da ih pogrešan financijski sustav uništava.
  Jung-fu
  Jung-fu


  Broj postova : 285
  Join date : 12.04.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Jung-fu ned oľu 11, 2012 12:57 pm

  erdedi je napisao/la:
  Nažalost "narodno prosvjetiteljstvo" samo od sebe, neće se pojaviti nikad.


  Pojavilo se a pojavit će se još i više. A koliko osobno vidim pojavilo se "samo od sebe", ali naravno kao zakonomjerna reakcija na društvenu zbilju.
  Npr. jedan Nenadović nije induciran od neke skupine ili agende, on se pojavio sam od sebe i ostavio je traga.
  Nostrađurus takođe. Koliko vidimo izrazito se trudi da ga ne pojede neka lažna politička agenda.
  U italiji postoji pokret baziran na 'sovranita monetaria' koji širi svijest o 'signoraggio bancario' o bankarskom feudalnom danku gospodarima...To je ekipa koja sve zna o novcu.
  Englezi razvijaju pokret 'Positive money', amerikanci imaju svoje ljude koji jasno razmišljaju ..itd.. vjerujem da se u svakoj zemlji razvija ista istina o bankarskom sustavu i nekreditnoj emisiji novca kao humanističkom riješenju.

  Koliko vidim svi ti narodni prosvjetitelji došli su 'sami od sebe', a znam da će se jednom njihove ideje dignutiu u prag svijesti večine naroda, onako isto kao što se nekoć digla u svijest nevjerojatna ideja da je zemlja okrugla...
  avatar
  erdedi


  Broj postova : 138
  Join date : 06.09.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  erdedi pon oľu 12, 2012 11:26 am

  U pravu si Jung fu međutim to nije dovoljno.Žalosna je činjenica da nakon 30 i više godina rada gosp. Nenadovića i nekoliko godina
  rada gosp. Nostradurusa, na temu dužničkog ropstva i nekreditnog novca za istu saznalo, savladalo je i njome se želi baviti, ajmo reći najviše 20 ljudi s prostora bivše države.U Hrvatskoj možda desetak.Očekivati da će se u kratkom vremenu koliko nam je do 01.07 2013. preostalo, nešto promijeniti, je u najmanju ruku naivno. Osobno sam predao knjigu g.Nostradurusa nekim priznatim i poznatim ekonomistima i političarima i njihovo mišljenje o istoj je respektabilno. A narod...narod jednostavno ovu temu ne može shvatiti. Dakle, nema šanse za edukaciju kritične mase.
  Nostradurus i ljudi poput tebe jung fu, veles-a i ostalih s ovog portala uložili su mnogo volje, znanja i vremena u približavanje ove teme političarima, ekonomistima i narodu. Broj ljudi koji su temu savladali je zanemariv . Priliku, koju vjerojatno ni ne želite, ni ti ni nostradurus, kao recimo gostovanje kod Stankovića u Nu2 nećete ni dobiti. Pitanje je bi li se i onda nešto promijenilo, iz razloga što materijal nije lagan za shvatiti prosječno obrazovanom čovjeku.
  Upravo zbog toga na osobni trošak, nas nekolicine prije10-ak dana u svojstvu inicijatora, organizirali smo neformalni sastanak, više prijateljsko druženje vodećih ljudi neparlamentarnih političkih stranaka i udruga, te istaknutih stručnjaka s raznih područja, gdje je dogovoreno osnivanje zajedničke političke platforme tj. pokreta na tri temeljne točke.

  1.Ne u EU
  2.Reforma monetarnog sustava. (po Nostradurusu)
  3.Promjena ustava (izbori, referendum, suverenost...)

  Mišljenja smo da će proljeće pokazati našim političarima, da izlaza iz ove situacije, a na način kako oni pokušavaju nema.
  Neki poput Čačića i Linića već su toga svjesni.
  Pritisnuti stalnim prosvjedima otpuštenih radnika, kojih će biti sve više Vlada će dati ostavku, ili će doći do kaosa.

  Ovim putem htio bih zamoliti Nostradurusa i sve komentatore na pokušaj izrade trenutno primjenjivog plana primjene
  nekreditnog novca
  , kako kontrolirati inflaciju i ostale nepoznanice. U planu nema potrebe objašnjavati kako trenutno funkcioniraju banke, koliki je postotak O.R...korisnost brzinu opticaja i sl.
  Vjerojatno puno tražim ali plan bi trebao sadržavati odgovore na ova pitanja.
  1.Koliko nekreditnog novca bi trebala otisnuti NBH, i kako ga ubaciti u sustav?
  2.Koliki je naš uvoz izražen u stranim valutama?
  3.Koliki je naš izvoz izražen u stranim valutama?
  4.Koliko pretpostavljate ili znate da je potrebno osigurati deviza godišnje za osnovno životno i energetsko funkcioniranje zemlje?
  5.Kako bi trebao glasiti Zakon o bankama?
  6.Koje su prve neželjene pojave primjene nekreditnog novca i kojim instrumentima ih držati pod kontrolom?
  7.Kakve se još teškoće mogu pojaviti i način njihovog rješenja ako se pojave?

  Kod odgovora na ova pitanja, pretpostavimo da su zadovoljeni svi politički uvjeti za primjenu ovog plana.
  Znači da postoje zakoni, odredbe i instrumenti za provođenje ovakvog plana.
  Na osiguranju političkih i ostalih potrebnih uvjeta za implementaciju plana i primjenu nekreditnog novca u RH, radi respektabilna skupina ljudi, u što ćete se uskoro uvjeriti.
  Jung-fu
  Jung-fu


  Broj postova : 285
  Join date : 12.04.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Jung-fu pon oľu 12, 2012 3:37 pm

  erdedi je napisao/la:
  1.Koliko nekreditnog novca bi trebala otisnuti NBH, i kako ga ubaciti u sustav?
  2.Koliki je naš uvoz izražen u stranim valutama?
  3.Koliki je naš izvoz izražen u stranim valutama?
  4.Koliko pretpostavljate ili znate da je potrebno osigurati deviza godišnje za osnovno životno i energetsko funkcioniranje zemlje?
  5.Kako bi trebao glasiti Zakon o bankama?
  6.Koje su prve neželjene pojave primjene nekreditnog novca i kojim instrumentima ih držati pod kontrolom?
  7.Kakve se još teškoće mogu pojaviti i način njihovog rješenja ako se pojave?

  Nenadović nam je ostavio formulu potrebne emisije nekreditnog novca.

  Najvažnije nam je da znamo koliki je GDP (gross domestic product), društveni proizvod kao zbir tržišnih cena.
  Zatim moramo znati koliki su troškovi za proizvodnju tog GDP.
  Troškovi za proizvodnju tog GDP, mogu biti jednaki vrednosti
  prošlogodišnjeg GDP GDPex).
  (GDP/GDPex)GDP = dohodak
  Dohodak – trošak = nekreditni novac
  P = cene ; C = troškovi ; I = dohodak ;
  (P/C)P = I ; I - C = nekreditni novac
  Ako znamo koliko nam treba nekreditnog novca, onda znamo sve što
  nam je potrebno, da znamo da ne bi imali ni inflaciju, ni deflaciju, ni
  ekonomsku krizu.


  Ta formula ne uzima u obzir početna zbivanja po mjenjanju zakona o HNB i po zakonskom reguliranju poslovanja banaka s punom rezervom.

  Politička odlučnost da se mjenja kreditno-monetarni sustav je svakako najvažnija. Ako postaoji parlamentarna većina s tom namjerom onda zapravo problemi polako i nestaju.

  Kad se mjenja kreditno-monetarni sustav onda se u stvari mjenja ona srž društvenog sustava koja postoji i u robovlasničkom i feudalnom i kapitalističkom i socijalističkom sistemu društvenih odnosa. Stvara se doista neki novi odnos koji ponajprije predpostavlja poštenje samog monetarnog sustava a kao refleksija na to i poštenje unutar ostalih društvenih odnosa.

  Formalna pitanja novih zakona, tehnički podaci funkcioniranja banaka, visina GDP, zarada i trošak u valutama i način emisije samog nekreditnog novca nisu ključne nepoznanice, naprotiv. Svi se ti podaci nalaze unutar Hrvatske Republike.
  Nepoznanica je reakcija onih koji od kapitala žive i koji ga suvereno proizvode unutar kreditno-monetarnog sustava.

  Ako se bude vojno napao Iran to neće biti zbog eventualne proizvodnje atomskog oružja, već zbog činjenice da postoji velika vjerojatnost da će naftu prodavati (izgleda da već prodaje) Indiji za Rupije a Kini za Juane.
  Stvaranje novog novačarskog sustava toliko straši moćnike zapada da su očito spremni i vojno napadati.


  Zadnja promjena: Jung-fu; pon oľu 12, 2012 3:41 pm; ukupno mijenjano 1 put.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus pon oľu 12, 2012 3:40 pm

  Moj odgovor erdediju je na https://reforma.forumhr.com/t2p165-reforma-monetarnog-i-bankarskog-sustava#762. Smatram da temu o demokraciji treba poštedtiti.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus pon oľu 12, 2012 3:53 pm

  Jung-fu je napisao/la:
  Stvaranje novog novačarskog sustava toliko straši moćnike zapada da su očito spremni i vojno napadati.

  Može se reći da je to najveći problem. Manipulacija informacijama i stvaranje "neprijatelja" je toliko uzela maha da već vjerujem i mnogim ljudima počine biti to sumnjivo. Budući da nema objektivnih medija jer su skoro svi u rukama onih koji vladaju preko novca, zbilja će se biti teško argumentirano obraniti. Može nas spasiti samo to što su i ostali narodi u nezavidnoj situaciji te bi oni mogli ubrzo shvatiti da se tu radi o gušenju naroda koji je krenuo prema izvodivom i ostvarivom planu rješenja dužničke krize.

  Mene još uvijek u ovom društvu brine što akademska zajednica spava zimski san. Oni kao da se toliko boje za svoje pozicije i stolice da nitko neželi argumentirano nastupiti i osuditi postojeći sustav. A bojim se da dok toga ne bude, da će demokracija i dalje biti sinonim za dobru prevaru.
  avatar
  BUBI


  Broj postova : 196
  Join date : 03.10.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  BUBI pon oľu 12, 2012 5:02 pm

  "...Osobno sam predao knjigu g.Nostradurusa nekim priznatim i poznatim ekonomistima i političarima i njihovo mišljenje o istoj je respektabilno. A narod...narod jednostavno ovu temu ne može shvatiti. Dakle, nema šanse za edukaciju kritične mase...."

  Gdje se može nabaviti ta knjiga?
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus pon oľu 12, 2012 5:53 pm

  BUBI je napisao/la:"...Osobno sam predao knjigu g.Nostradurusa nekim priznatim i poznatim ekonomistima i političarima i njihovo mišljenje o istoj je respektabilno. A narod...narod jednostavno ovu temu ne može shvatiti. Dakle, nema šanse za edukaciju kritične mase...."

  Gdje se može nabaviti ta knjiga?

  Link na knjigu

  Knjiga je zbirka članaka sa web stranice: https://sites.google.com/site/financijskisustav/. Sakupio sam skoro sve članke i poredao ih logičnim redosljedom. Prednosti u odnosu na čitanje web stranice je u redosljedu i mogućnosti lakog čitanja i širenja teksta bez pristupa na web. Kako sam pokrio skoro sva problematična pitanja, sadašnja verzija knjige će biti tek neznatno nadopunjavana u budućnosti.
  avatar
  erdedi


  Broj postova : 138
  Join date : 06.09.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  erdedi pon oľu 12, 2012 8:03 pm

  Nostradurus je napisao/la:
  Jung-fu je napisao/la:
  Stvaranje novog novačarskog sustava toliko straši moćnike zapada da su očito spremni i vojno napadati.

  Može se reći da je to najveći problem. Manipulacija informacijama i stvaranje "neprijatelja" je toliko uzela maha da već vjerujem i mnogim ljudima počine biti to sumnjivo. Budući da nema objektivnih medija jer su skoro svi u rukama onih koji vladaju preko novca, zbilja će se biti teško argumentirano obraniti. Može nas spasiti samo to što su i ostali narodi u nezavidnoj situaciji te bi oni mogli ubrzo shvatiti da se tu radi o gušenju naroda koji je krenuo prema izvodivom i ostvarivom planu rješenja dužničke krize.

  Mene još uvijek u ovom društvu brine što akademska zajednica spava zimski san. Oni kao da se toliko boje za svoje pozicije i stolice da nitko neželi argumentirano nastupiti i osuditi postojeći sustav. A bojim se da dok toga ne bude, da će demokracija i dalje biti sinonim za dobru prevaru.

  G. Nostradurus, što je akademska zajednica? gomila staraca, koja si međusobno dodjeljuje godišnje nagrade
  za životna djela.Kako oni mogu pomoći? Jesu li se uključili u raspravu prije održavanja referenduma.
  Ne želim biti prost, međutim njima, je s njihovim plaćama i mirovinama jedino bitno da mogu prdnuti i da im ne ide voda u cipele.Vi ste uložili više truda u promišljanje postizanja boljitka za nas i za njih, nego cijela akademska zajednica. Za osigurati uvjete koji omogućuju provođenje stvarnih reformi potrebni su mladi ljudi, puni energije,
  nacionalno ponosni, hrabri s osjećajem empatije za svakog čovjeka na planeti.
  Demokracija Moz-screenshot-1Demokracija 9bb2ae9ac25b68714a4f88990ea4d7b1_700x550
  Pustite ih neka uživaju u svojem svijetu,bet brige za budućnost djece i unuka, jer u svojoj naobrazbi nisu
  stekli znanje da će račun u banci bez obzira koliko "debeo" bio, možda već sutra prestati postojati. A kako mrkvu posaditi djecu nisu naučili.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus pon oľu 12, 2012 8:54 pm

  erdedi je napisao/la:
  G. Nostradurus, što je akademska zajednica? gomila staraca, koja si međusobno dodjeljuje godišnje nagrade
  za životna djela.Kako oni mogu pomoći? Jesu li se uključili u raspravu prije održavanja referenduma.
  Ne želim biti prost, međutim njima, je s njihovim plaćama i mirovinama jedino bitno da mogu prdnuti i da im ne ide voda u cipele.Vi ste uložili više truda u promišljanje postizanja boljitka za nas i za njih, nego cijela akademska zajednica. Za osigurati uvjete koji omogućuju provođenje stvarnih reformi potrebni su mladi ljudi, puni energije,
  nacionalno ponosni, hrabri s osjećajem empatije za svakog čovjeka na planeti.
  Pustite ih neka uživaju u svojem svijetu,bet brige za budućnost djece i unuka, jer u svojoj naobrazbi nisu
  stekli znanje da će račun u banci bez obzira koliko "debeo" bio, možda već sutra prestati postojati. A kako mrkvu posaditi djecu nisu naučili.

  Pa do sada sam bio mišljenja da je to najinteligentniji i najobrazovaniji dio stanovništva. U stvari, nakon što sam većini poslao e-mail u vezi dužničke krize i EU i nije bilo niti jednog odgovora, mogao sam samo zaključiti da akademska zajednica velikom većinom ne spada u skupinu rodoljuba. A to je dosta pogubno za jednu državu.

  avatar
  erdedi


  Broj postova : 138
  Join date : 06.09.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  erdedi pon oľu 12, 2012 11:15 pm

  G. Nostradurus,
  Zamolio bih Vas da knjigu pošaljete g. Goranu Mariću iz
  HDZ-a, g.magistru Zdravku Mršiću, g. Ante Laucu te prof. Mati Kapoviću.
  I da, spomenuli ste mogućnost da bi možda morali funkcionirati s 25% sadašnje količine nafte.
  Provjerena informacija. G. Chavez tj. Venezuela prihvaća robnu razmijenu, tanker nafte za tanker mlijeka (nije zaj.....ija)


  Nekoliko načina za izlazak iz dužničkog ropstva :


  http://www.advance.hr/video/v/south-of-the-border-juzno-od-granice-2009-dokumentarni-film/
  Trenka
  Trenka


  Broj postova : 32
  Join date : 29.02.2012
  Age : 32
  Lokacija : Karlovac-Zagreb

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Trenka uto oľu 13, 2012 3:41 pm

  je li se možda raspravljalo o doktrini "nepravednog duga" kao načinu odbacivanja (dijela) dugova?
  Trenka
  Trenka


  Broj postova : 32
  Join date : 29.02.2012
  Age : 32
  Lokacija : Karlovac-Zagreb

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Trenka uto oľu 13, 2012 3:45 pm

  Nostradurus je napisao/la: Mi danas imamo pokret za direktnu demokraciju, ali nemamo objektivne izvore informacija za točno odlučivanje. Koji bi bio domet takve direktne demokracije? Igre bez granica? Zamislite mravljak u kojem vlada direktna demokracija. Mravlja zajednica je primjer gdje se pojedinačni uspjeh pojedinaca koristi za blagostanje zajednice.


  ne provodi li se glasovanje u Litvi elektronskim putem...dakle preko interneta uz pin kod i lozinku?
  Trenka
  Trenka


  Broj postova : 32
  Join date : 29.02.2012
  Age : 32
  Lokacija : Karlovac-Zagreb

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Trenka uto oľu 13, 2012 3:55 pm

  Nostradurus je napisao/la:
  erdedi je napisao/la:
  G. Nostradurus, što je akademska zajednica? gomila staraca, koja si međusobno dodjeljuje godišnje nagrade
  za životna djela.Kako oni mogu pomoći? Jesu li se uključili u raspravu prije održavanja referenduma.
  Ne želim biti prost, međutim njima, je s njihovim plaćama i mirovinama jedino bitno da mogu prdnuti i da im ne ide voda u cipele.Vi ste uložili više truda u promišljanje postizanja boljitka za nas i za njih, nego cijela akademska zajednica. Za osigurati uvjete koji omogućuju provođenje stvarnih reformi potrebni su mladi ljudi, puni energije,
  nacionalno ponosni, hrabri s osjećajem empatije za svakog čovjeka na planeti.
  Pustite ih neka uživaju u svojem svijetu,bet brige za budućnost djece i unuka, jer u svojoj naobrazbi nisu
  stekli znanje da će račun u banci bez obzira koliko "debeo" bio, možda već sutra prestati postojati. A kako mrkvu posaditi djecu nisu naučili.

  Pa do sada sam bio mišljenja da je to najinteligentniji i najobrazovaniji dio stanovništva. U stvari, nakon što sam većini poslao e-mail u vezi dužničke krize i EU i nije bilo niti jednog odgovora, mogao sam samo zaključiti da akademska zajednica velikom većinom ne spada u skupinu rodoljuba. A to je dosta pogubno za jednu državu.

  uzimajući u obzir njihov neangažman za opće probleme i jalov rad po ključnim pitanjima te činjenicu da se za njih slabo čuje i po mainstrem medijima u sadašnje vrijeme, a i u bližoj prošlosti-zaključujem: ne može se računati na njih
  Ipak, dobro bi nam došlo neko ad hoc tijelo koje bi promišljalo nacionalne interese i koje bi svojim radom i rezultatima steklo povjerenje, a sa njime i vlast.
  Svaka čast ljudima ovdje na promišljanju o ovim fascinantnim idejama, ali prije ili kasnije netko će se morati spustiti među narod i to sve iskomunicirati.
  Ponavljam: iskomunicirati.
  Globalizacija djeluje u mnogim dimenzijama, a jedna od njih je i dekadencija i prosječan čovjek prije svega pita: "što ja DIREKTNO imam od toga".
  Ovo kažem kao netko tko ima iskustva na terenu. Nadam se da će pomoći.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus uto oľu 13, 2012 4:20 pm

  Trenka je napisao/la:je li se možda raspravljalo o doktrini "nepravednog duga" kao načinu odbacivanja (dijela) dugova?

  To je argument koji spomniju u grčkom filmu "Debokracija". Prema tom pravilu bi mogli odmah odpisati većinu dugova jer sa matematički odmah da izračunati da država sa vječnim deficitom u vanjskotrgovinskoj bilanci nije kreditno sposobna.

  Oni tu spomnju to kao sistem za rješenje velikog dijela dugova, ali ne objašnjavaju kako se treba emitirati novac da bi stvar bila održiva. To im je promaklo i to je na žalost minus u tom i filmu "Sjećanje na pljačku" koji govori o argentinskim zbivanjima. Trebate ga pogledati na advance.hr. Ima puno sličnosti sa našim događanjima.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus uto oľu 13, 2012 4:29 pm

  erdedi je napisao/la:G. Nostradurus,
  Zamolio bih Vas da knjigu pošaljete g. Goranu Mariću iz
  HDZ-a, g.magistru Zdravku Mršiću, g. Ante Laucu te prof. Mati Kapoviću.
  I da, spomenuli ste mogućnost da bi možda morali funkcionirati s 25% sadašnje količine nafte.
  Provjerena informacija. G. Chavez tj. Venezuela prihvaća robnu razmijenu, tanker nafte za tanker mlijeka (nije zaj.....ija)


  Nekoliko načina za izlazak iz dužničkog ropstva :


  http://www.advance.hr/video/v/south-of-the-border-juzno-od-granice-2009-dokumentarni-film/

  Poslati ću. Inače, Ante Lauc mi se javio prije nekog vremena e-mailom i upoznat je sa mojim pisanjem. Kapoviću sam poslao e-mail i nije se javio. Znači, ostaje mi samo Gorna Marić i Zdravko Mršić.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus uto oľu 13, 2012 4:31 pm

  Trenka je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la: Mi danas imamo pokret za direktnu demokraciju, ali nemamo objektivne izvore informacija za točno odlučivanje. Koji bi bio domet takve direktne demokracije? Igre bez granica? Zamislite mravljak u kojem vlada direktna demokracija. Mravlja zajednica je primjer gdje se pojedinačni uspjeh pojedinaca koristi za blagostanje zajednice.


  ne provodi li se glasovanje u Litvi elektronskim putem...dakle preko interneta uz pin kod i lozinku?

  I nisu rješili dužničku krizu u Litvi. Za to im ne pomaže direktna demokarcija.
  Trenka
  Trenka


  Broj postova : 32
  Join date : 29.02.2012
  Age : 32
  Lokacija : Karlovac-Zagreb

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Trenka uto oľu 13, 2012 9:21 pm

  Nostradurus je napisao/la:
  Trenka je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la: Mi danas imamo pokret za direktnu demokraciju, ali nemamo objektivne izvore informacija za točno odlučivanje. Koji bi bio domet takve direktne demokracije? Igre bez granica? Zamislite mravljak u kojem vlada direktna demokracija. Mravlja zajednica je primjer gdje se pojedinačni uspjeh pojedinaca koristi za blagostanje zajednice.


  ne provodi li se glasovanje u Litvi elektronskim putem...dakle preko interneta uz pin kod i lozinku?  I nisu rješili dužničku krizu u Litvi. Za to im ne pomaže direktna demokarcija.


  doista nisu, ali metoda bi mogla biti korisna kad do toga dođe
  avatar
  erdedi


  Broj postova : 138
  Join date : 06.09.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  erdedi uto oľu 13, 2012 10:12 pm

  Zanima me što mislite, bi li se što promijenilo da se izbori odvijaju na ovaj način.
  U hrvatski sabor bira se 100 saborskih zastupnika
  Hrvatska je podjeljena na 100 izbornih jedinica približno istim brojem glasača (cca 40,000)
  Kandidat za zastupnika postaje se prikupljanjem 10% posto potpisa od svih upisanih birača iz te izborne jedinice.
  Kandidat se može kandidirati samo u jednoj izbornoj jedinici u kojoj živi.
  Kandidat koji osvoji najviše glasova od postaje saborski zastupnik.
  U slučaju da prevari glasače, prekrši obečanja, dana u vrijeme kampanje, birači iz njegove izborne jedinice,
  mogu ga u svako doba smijeniti skupljanjem 10% više glasova ili potpisa od broja glasova,
  koji je kandidat dobio na izborima
  . U tom slučaju na njegovo mjesto dolazi kandidat iz iste izborne jedinice,
  koji je osvojio drugi najveći broj glasova...i.t.d.

  Izbori su važeći u izbornoj jedinici samo ako je na iste izašlo najmanje 75% birača od ukupnog broja birača
  u izbornoj jedinici.


  Pravo glasa građanima s navršenih 16 godina (iz razloga što se s 16 god imaš pravo zaposliti i raditi puno radno vrijeme)
  Izbori su obavezni za sve građane s pravom glasa u RH. Neizlazak (neopravdan) na izbore kažnjava se novčano,
  s tri dnevnice plaće, mirovine...

  Referendum:
  Izlazak na državni referendum je obavezan
  Referendum je uspješno proveden ako je na njega izašlo najmanje 75% ukupno upisanih glasača-
  Prijedlog referenduma prošao je ako je ZA njega glasovalo 2/3 plus jedan, od broja birača koji su izašli na referendum.

  Ovakvim izbonim zakonom i ovakvim glasanjem, imali bi točno onakvu vlast kakvu zaslužujemo.
  Naravno da ovakav izborni zakon neće zaživjeti nigdje i nikada. Samo vam želim reći, ako na demokraciju gledamo
  sa strane s koje gledamo na monetarnu politiku, vidimo da je ovo provesti, daleko lakše, nego primjeniti
  nekreditni novac, pod uvjetom da odbacimo dogmatske ograde i realno sagledamo stvar.
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin


  Broj postova : 1502
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Nostradurus uto oľu 13, 2012 11:34 pm

  G. Erdedi, perfektan izborni zakon ne rješava problem kompetentnosti birača da odaberu najbolju vlast, zar ne. Ako su nam birači ovce, onda će nam izabarni biti samo slučajnošću oni koji su najbolji. Birači bez znanja su nekvalificirani za posao biranja. Kužite problem.

  Opoziv izabranog tada ne mora značiti da će slijedeći biti dobar. Ako imate u isto vrijeme malen broj dobrih, a stihijsko biranje/opziv, tada je mala je vjerojatnost da će u Saboru u isto vrijeme biti oni najbolji Sabornici i imati većinu potrebnu za odlučivanje.
  Veles
  Veles


  Broj postova : 69
  Join date : 28.10.2011

  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Veles sri oľu 14, 2012 7:51 am

  erdedi je napisao/la:Zanima me što mislite, bi li se što promijenilo da se izbori odvijaju na ovaj način.
  U hrvatski sabor bira se 100 saborskih zastupnika
  Hrvatska je podjeljena na 100 izbornih jedinica približno istim brojem glasača (cca 40,000)
  Kandidat za zastupnika postaje se prikupljanjem 10% posto potpisa od svih upisanih birača iz te izborne jedinice.
  Kandidat se može kandidirati samo u jednoj izbornoj jedinici u kojoj živi.
  Kandidat koji osvoji najviše glasova od postaje saborski zastupnik.
  U slučaju da prevari glasače, prekrši obečanja, dana u vrijeme kampanje, birači iz njegove izborne jedinice,
  mogu ga u svako doba smijeniti skupljanjem 10% više glasova ili potpisa od broja glasova,
  koji je kandidat dobio na izborima
  . U tom slučaju na njegovo mjesto dolazi kandidat iz iste izborne jedinice,
  koji je osvojio drugi najveći broj glasova...i.t.d.

  Izbori su važeći u izbornoj jedinici samo ako je na iste izašlo najmanje 75% birača od ukupnog broja birača
  u izbornoj jedinici.


  Pravo glasa građanima s navršenih 16 godina (iz razloga što se s 16 god imaš pravo zaposliti i raditi puno radno vrijeme)
  Izbori su obavezni za sve građane s pravom glasa u RH. Neizlazak (neopravdan) na izbore kažnjava se novčano,
  s tri dnevnice plaće, mirovine...

  Referendum:
  Izlazak na državni referendum je obavezan
  Referendum je uspješno proveden ako je na njega izašlo najmanje 75% ukupno upisanih glasača-
  Prijedlog referenduma prošao je ako je ZA njega glasovalo 2/3 plus jedan, od broja birača koji su izašli na referendum.

  Ovakvim izbonim zakonom i ovakvim glasanjem, imali bi točno onakvu vlast kakvu zaslužujemo.
  Naravno da ovakav izborni zakon neće zaživjeti nigdje i nikada. Samo vam želim reći, ako na demokraciju gledamo
  sa strane s koje gledamo na monetarnu politiku, vidimo da je ovo provesti, daleko lakše, nego primjeniti
  nekreditni novac, pod uvjetom da odbacimo dogmatske ograde i realno sagledamo stvar.

  Jedino dobro u cijelom ovom prijedlogu jest ideja da biranje zastupnika u sabor bude po teritorijalnoj osnovi, slično izboru kongresnika u Americi. Da se samo to promijeni u Hrvatskoj, da imamo izbore u sabor temeljem teritorijalnih jedinica - tj., općina i gradova (trebalo bi ih doduše zato lagano reducirati, ali nije problem imati cca 200-njak sabornika), već bi bili na putu prema nečem boljem. Ove ostale gluposti o tome da imate izborne jedinice podijeljene po broju populacije (kak ćete im odrediti teritorijalne granice, dajte mi molim vas objasnite?), da kažnjavate ljude koji ne izlaze na izbore (što, hoće policija onda globiti ljude temeljem biračkih popisa?), sabornike zato što prekrše obečanja (nitko vam nikad onda neće naprosto ništa obećavati u izbornoj utrci osim najispraznijih mogućih parola koje se ne može provjeriti), to si objesite mačku o rep. I da zaživi, ne bi imalo nikakvog efekta.

  Sponsored content


  Demokracija Empty Re: Demokracija

  Postaj  Sponsored content

   Similar topics

   -

   Sada je: ned sij 29, 2023 6:12 pm.