Hrvatski ekonomski preporod

Foruma za novu ekonomsku politiku i blagostanje


  Komentari vijesti

  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on pet tra 19, 2013 6:58 pm

  Licno, volim tekstove Maksa Kajzera, evo jednog, malo starijeg:
  http://www.standard.rs/maks-kajzer-ovo-je-finansijski-holokaust-jedino-resenje-za-grcku-je-revolucija-ili-drzavni-udar.html

  MAKS KAJZER: OVO JE FINANSIJSKI HOLOKAUST, JEDINO REŠENJE ZA GRČKU JE REVOLUCIJA ILI DRŽAVNI UDAR

  Nemačka će finansijski napasti Grčku, Portugaliju, Španiju; ovo je Četvrti Rajh, sve se ovo veoma dugo kuvalo

  U gostovanju uživo na TV stanici Russia Today, RT, poznati finansijski analitičar Maks Kajzer, komentarišući aktualno stanje u Grčkoj, opisao je tamošnju situaciju kao bezizlaznu i rekao da jedino rešenje vidi u revoluciji ili nekoj vrsti državnog udara.

  Kajzer je objasnio svoje viđenje kako je uopšte došlo do toga da se Grčka danas nalazi u tako teškoj finansijskoj poziciji. Jedan od najuticajnijih finansijskih analitičara današnjice, on trenutno vodi emisiju „The Keiser Report“, koja se emituje svakog drugog dana na RT. Radio je i emisije za BBC, Al-Džaziru i Press TV a piše redovnu kolumnu za „Huffington Post“. Od početka finansijske krize njegov uticaj stalno raste. Kajzer upozorava da kriza posebno pogoduje bogatima, koji se u tim okolnostima, zbog potpunog nedostatka regulativa i zakona, još više bogate.

  Sledi slobodni transkript njegovog gostovanja u vestima RT sa ubačenim sekcijama koje objašnjavaju neke od pomenutih termina.

  RT: Grčka je još jednom na ivici. Narod ispoljava svoj bes zbog novih rezova na kojima insistira EU. Javni transport i druge službe su paralizovane zbog dvodnevnog sindikalnog štrajka. Protestanti u Atini sukobljavaju se sa policijom, neki bacaju kamenje i molotovljeve koktele. Vlada i opozicija pristale su na zahteve međunarodnih kreditora, ali kreditori sada traže „potvrdu“ tih programa pre nego što se Grčkoj da finansijski paket od 130 milijardi evra. Parlament bi trebalo da usvoji mere ove nedelje, ali neke manje stranke u koaliciji najavljuju da neće podržati ovaj plan (plan je kasnije usvojen, a intervju sa Kajzerom je napravljen pre toga; prim. prir.).

  RT: Maks, reci nam šta će se dogoditi ako se pojedine stranke u grčkom parlamentu ne slože sa ovim planom i Grčka ostane bez finansijskog paketa?

  Kajzer: Prvo, imajte na umu kako je ceo projekat EU pokrenula Nemačka sa ciljem da na zadnja vrata ostvari ujedinjenje Istočne i Zapadne Nemačke. Sada, kad je Nemačka ujedinjena, kreće se Evropom i pljačka tuđu imovinu od država kao što je na primjer Grčka. Grci su novi Jevreji – ako hoćete, a ovo je finansijski holokaust, koji provodi Nemačka.

  RT: Kažete finansijski holokaust, koji provodi Nemačka. Dobro, ali nekima se čini da Nemačka, Evropska komisija, MMF, Evropska centralna banka, evrokrate u Briselu – kako svi oni zapravo forsiraju kredite sa visokim kamatama drugim članicama EU i zatim im samo stežu omču oko vrata. Da li je ovo zapravo deo one stare priče kako bogati postaju još bogatiji?

  Kajzer: Oni forsiraju toksične dugove 1) već deset godina, tj. od same implementacije evra. Upravo zbog tog razloga, kako je sad potvrđeno, Goldman Saks na Vol Stritu prikazivao je lažne podatke o grčkoj ekonomiji, samo zato da bi se Grčka mogla uključiti u evrozonu. Ovo su sve unapred isplanirali jer Nemačka je veoma dobro znala da će se jednog dana sve raspasti, a oni će biti tu da pokupe komadiće. Nemačka će finansijski napasti Grčku, Portugaliju, Španiju. Ovo je „Četvrti Rajh“, sve se ovo već veoma dugo kuvalo. Upozoravam na taj problem u svojoj emisiji već dugo vremena. Nemačka sada u rukama ima sve karte i igra brilijantno.

  RT: Odobrivši mere štednje, Grčka je pristala na smanjenje plata, penzija, podeliće otkaze za 15.000 radnika. Kako Grčka uopšte može da poveća svoj ekonomski rast uz sve ove rezove? Stvari jednostavno nemaju smisla.

  Kajzer: Nema nikakve mogućnosti da Grčka može ekonomski izrasti iz ove situacije u kojoj se nalazi. Oni su na putu prema „konačnom rešenju“ a MMF će biti vlasnik železničkih pruga i vagona kojima će Grke odvoziti na „konačno rešenje“. To se pokušava napraviti grčkom narodu.

  RT: Postoje neki navodi koji kazuju kako bi privatni kreditori mogli da pristanu na smanjenje potraživanja čak i do 70 odsto. Čak i ako bi pristali na tako nešto, jasno je da nijedan kreditor posle toga više neće hteti da posuđuje novac Grčkoj znajući da ga čekaju veliki gubici. Zar to ne znači da je Grčka na neki način već bankrotirala?

  Kajzer: Kreditori koji će nominalno pristati na gubitke... Prvo, sav njihov novac već je osiguran u tzv. „Credit Default Swap“ 2) tržištima. Oni će od posuđivanja novca Grčkoj zaraditi. Bez obzira šta će se dogoditi, oni uopšte ne preuzimaju rizik. Zato Grčka i jeste u ovako dubokim problemima – sav taj toksični dug, čije je potraživanje raspoređeno po bankama širom sveta u Nemačkoj, Britaniji, SAD... Celokupni iznos moraće da vrati Grčka, tj. grčki narod mora da vrati sav taj toksični dug. Taj toksični dug uopšte nije nastao u Grčkoj, nego u drugim državama, koje su iskoristile Grčku kao smetlište za odlaganje toksičnih dugova. Sada žele da Grci plate s kamatama te dugove koje su im prebacili. Naravno, grčki narod jednostavno ne može da isplati te dugove i zato ćemo biti svedoci finansijskog holokausta.

  RT: Grčki političari nastoje da zadovolje sve EU zahteve, ali, sada kada jesu, kreditori samo žele još. Da li će ubuduće dolaziti sa još novih zahteva?

  Kajzer: I ovu i prošlu grčku vladu postavili su bankari. Vladu koja je trenirana u Čikagu na istom mestu gde je trenirana i Kristine Lagard (šefica MMF; prim. prir.). Grci nisu imali reprezentativnu vladu već dugo vremena. Oni moraju da se ugledaju na neke elemente Arapskog proleća – moraju da pokrenu revoluciju, moraju dazamene ovu vladu, moraju da postanu samodovoljni i da ponovno vrate državnu nezavisnost na način da izvedu neku vrstu državnog udara.

  RT: Još samo jedno pitanje za kraj – naokolo se pojavljuju brojne teorije zavere o tome kako evrokrate u Briselu uspevaju da forsiraju ovakve kredite? Neki ljudi već pominju porodicu Rotšild i neke druge „proizvođače novca“. Ima li ikakve istine u svim tim teorijama zavere?

  Kajzer: Ne radi se ovde o teorijama zavere, već o potpunom nedostatku vladavine prava i zakona. Videli smo takav slučaj u SAD – MF Global, Goldman Sachs, Jon Corzine, Jamie Dimon – krali su novac od svojih mušterija, milijarde dolara su nestale. Niko to ne istražuje. Nema više nikakvih zakona i vladavine prava. Kada je reč o bankarstvu, toga više nema. Ovo je „otvorena sezona“, ovo je sezona čiste pljačke. Nemačka to zna i to joj se veoma dopada. Uzeće svu vrijednu imovinu Grčkoj, Portugaliji, Španiji. Ovo je „Nemačka 4.0“ (aluzija na Četvrti Rajh; prim. prir.), naviknute se na to.

  __________

  Napomene:

  1) Zaduženja koja imaju manju mogućnost da će biti isplaćena kreditoru uz kamate. Kako sugeriše Kajzer, snažnije države upravo toksičnu finansijsku imovinu prebacuju na druge države u obliku kredita, što za njih ima dvostruki pozitivan učinak – rešavaju se toksične imovine i dobijaju nove dužnike.

  2) Credit Default Swap (zamena potraživanja u slučaju bankrota) je ekonomski termin za posebnu vrstu ugovora u kojem je kreditor unapred osiguran od potencijalnog bankrota njegovog dužnika (kompanije, države i sl.) putem treće strane koja je pristala da pokrije nastalu štetu, ako dođe do bankrota. U kontekstu koji pominje Maks Kajzer, zbog takvih specifičnih ugovora, veliki kreditori (Nemačka, MMF i sl.) ne mogu da izgube, čak i ako Grčka proglasi bankrot, jer sav novac koji Grčka duguje već je osiguran putem posebnih „trećih strana“ (većinom raznih banaka širom sveta) koje učestvuju u ovoj kompleksnoj transakciji. Opširnije „Credit Default Swap“ sistemu: http://en.wikipedia.org/wiki/Credit_default_swap

  http://www.investopedia.com/terms/c/creditdefaultswap.asp
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on sub tra 20, 2013 12:01 pm

  sigurno ste culi za fort knox..kao mjesto na kojem se cuvaju zlatne rezreve SAD-a. Ukratko, negdje u periodu izmedu 1973 i 1974 je od tamo odnesena veca kolicina zlata..tako da ga SAD ima manje nego sto tvrdi


  1981 ARTICLE: 7,000 TONS OF GOLD BULLION REMOVED FROM FORT KNOX FROM 1973-74!

  http://silverdoctors.com/1981-article-7000-tons-of-gold-bullion-removed-from-fort-knox-from-1973-74/

  Komentari vijesti - Page 38 FtKnoxGold

  ukratko, amerikanci lazu koliko imaju zlata.


  Zato (valjda) i je zakon koji je predlozio fon paul jos uvijek na nekoj komisiji

  http://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve_Transparency_Act
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on sub tra 20, 2013 1:03 pm

  a ako vas zanima zasto je EUropskoj uniji i americi toliko vazno kosovo (i njegova neovisnost)

  mozete procitati ovo

  http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_resources_of_Kosovo

  ne samo da kosovo ima prirodnih resursa u smislu zemlje nego i metala, ugljena, zlata, rijetkih metala.....

  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Ivo Josipović: Nužan nam je zakon kojim se jača investicijska klima

  Postaj  Nostradurus on sub tra 20, 2013 4:07 pm

  Na ove mudre riječi našeg Ive (a koje kao da Škegro diktira) napravio sam mali financijski plan. Pa da vidimo kuda vodi:

  Dakle, ja sam investitor i ima 30 milijardi eura za ulaganje. Kakao to ide? Sagradim elektranu na ugljen te potrošim dobar dio investicije na opremanje elektrane uvoznim komponentama. Sad da vidimo, 33% investicije je završilo u Hrvatskoj (10 milijardi eura). Idemo u ekspolataciju. Svake godine uvezem ugljenja za milijardu eura i napravim struju koju prodam za 15 milijardi kuna. Dakle, HNB mora naći devize za uvoz ugljenja, a profit u iznosu od milijardu eura se opet mora naći u HNB-u jer ja želim iznositi taj profit u devizama. Očegledno je da će ovih 10 milijardi eura u roku 5 godina biti potrošeno na uvoz ugljena i moj profit. Nakon toga ja moram još 25 godina raditi isti biznis samo da povratim ulog. Pri tome će država morati da stvori dodatnih 50 milijardi eura. Ma sve pet. Ako u međuvremenu Hrvatska nađe novog investitora koji će opet uložiti silne pare da iz tih deviza ide profit meni. I tako svake godine to treba uvećavati. Jel to ta fora sa investicijama, ili sam nešto propustio?
  http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/256556/Nuzan-nam-je-zakon-kojim-se-jaca-investicijska-klima.html
  -------

  Priča sa zlatnim rezervama FED-a je poprilično poznata. Čini se da oni čuvaju samo tuđe rezerve zlata. A i to je upitno.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on ned tra 21, 2013 4:53 pm

  A evo soros predlaze i euro obveznice..

  – Kada se ovo shvati, rješenje se nudi gotovo samo od sebe. Ono se može sažeti u jednu riječ: euroobveznice – kaže Soros.

  On poziva Njemačku da prihvati zajedničke euroobveznice čime bi dug zemalja eurozone postao zajednički kao što je slučaj u SAD-u, a to bi odmah riješilo dužničku krizu i nimalo ne bi uzdrmalo njemačko gospodarstvo, smatra Soros.

  Time bi se, kaže Soros, zemljama koje su prihvatile fiskalni pakt (najveću granicu zaduživanja 60 posto i deficit proračuna 0,5 posto BDP-a) omogućilo da svoje državne obveznice pretvore u zajedničke euroobveznice.

  – Učinak toga bio bi ništa manje nego divan. Nestao bi rizik da dužnici neće moći plaćati svoje dugove, a isto vrijedi i za premije rizika. Bilance banaka dobile bi izravan poticaj, a isto vrijedi i za proračune jako zaduženih zemalja – kazao je Soros. Prevedeno – uz zajedničke euroobveznice Italija, Španjolska i Grčka ne bi plaćale 5 do 15 posto, a Njemačka samo 1 posto kamata na novo zaduživanje prodajom svojih državnih obveznica, već bi se sve članice eurozone sada zaduživale po podnošljivih 3 do 4 posto. Italija bi tako uštedjela do 4 posto svog BDP-a, što će poslužiti suficitu proračuna, fiskalni poticaji zamijenit će štednju koja guši pokretanje gospodarskog rasta treće najmoćnije ekonomije eurozone. Ne samo talijansko nego i grčko, španjolsko ili portugalsko gospodarstvo pokrenulo bi se, a njihov dug počeo bi padati.


  http://www.vecernji.hr/biznis/nijemci-prihvatite-euroobveznice-ili-odbacite-euro-vratite-marku-clanak-541140

  Nakon zajdnicke banke, sad bi bili i zajednicki dugovi...divno rjesenje
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on ned tra 21, 2013 7:07 pm

  Wiz, zajedničke euroobveznice su glupost. Prvi razlog za to je što računica za Njemačku kaže da omjer suficita platne bilance i ukupnog duga daje 0,0032. A to znači da Njemačka teoretski može plaćati kamatu do 3,2%. Pri tome joj ne bi ostalo ništa globalnog profita za državu i bilo bi poprilično loše. Prema tome, nijemci bi plaćali više nego što teoretski mogu platiti, a da dug ne povećavaju, a kamoli da ga smanje. To je financijsko samoubojstvo za Njemačku. Samo bi ga budale (kao naši političari) mogle potpisati.

  Soros je naravno pričao glupost. Amerima nije ništa bolje što imaju to centralizirano. Kamata na dug im tjera novac i profit u ruke financijske mafije. Krajem godine ističe mandat FED-a. Međutim, mislim da će novi mandat FED-u biti produžen bez ikakvih problema. Tolika je loša svijest u amera.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty MMF priča gluposti

  Postaj  Nostradurus on ned tra 21, 2013 7:26 pm

  http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/MMF-sama-monetarna-politika-nije-dovoljna-za-oporavak-gospodarstava

  Na sastanku Međunarodnog monetarnog fonda financijski su dužnosnici u subotu zaključili da sama monetarna politika nije dovoljna za vraćanje povjerenja u posrnulo globalno gospodarstvo, pa su pozvali državne vlasti da poduzmu druge korake kako bi oživjeli rast i potaknuli stvaranje novih radnih mjesta.

  He, he. Koja hrpa gluposti iz MMF-a. Ne znam samo tko će padati na to? Argumenti koji govore protiv ovih gluposti su slijedeći:
  1. Monetarna politika koja se sada prakticira je ekspanzija novca preko kredita.
  2. Nije se uopće brinulo o činjenici da države koje imaju trajan deficit u platnoj bilanci u biti nisu kreditno sposobne i svako daljnje zaduživanje ih vodi u dužničku krizu i bankrot.
  ------------
  A zašto se sve to prakticira? Da bi se preko korporacija moglo naddržavno zagospodariti našim životima preko dužničke krize stvaranjem ekonomskog ropstva. I sad kada je to ekonomsko ropstvo poodmakolo, imamo posljedice koje su očigledne. Ne možeš kljuse tovariti u nedogled. Mora na kraju krepati pod teretom dugova.
  ------------
  Prije nekoliko godina bilo je predloženo, ali uskoro je ta ideja odbačena da se razdvoji stvaranje i posuđivanje novca. Takav plan je Čikago plan: http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2012/wp12202.pdf . Prva stvar u tom planu je da bi bankari prestali multiplicirati novac?! Druga stvar je da bi ljudi mogli progledati i shvatiti da onaj tko stvara novac može i ima najveću moć u državi. A tu moć bankari nisu htjeli ispustiti. Treća stvar je da postojeće bi pozicije, koje su bogati i korporacije dobili preko dosadašnjeg lošeg i prevarnog sustava ekspanzije novca, mogle ostati neokrnjene te sama promjena emisije novca uz već debelo privatizirane funkcije države u biti ne daje previše mjesta za radost.
  ----------
  MMF je tu očigledno u zaštiti i provođenju interesa korporacija, a na štetu država i većine stanovnike.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on ned tra 21, 2013 11:53 pm

  Nostradurus je napisao/la: Wiz, zajedničke euroobveznice su glupost.

  Znam, ali gle, njima treba da naprave obveznice jer im je pritisak, trzista se urusavaju i treba im nesto (bilo sto) da podignu trzista ponovo.

  Nostradurus je napisao/la:
  Prvi razlog za to je što računica za Njemačku kaže da omjer suficita platne bilance i ukupnog duga daje 0,0032. A to znači da Njemačka teoretski može plaćati kamatu do 3,2%. Pri tome joj ne bi ostalo ništa globalnog profita za državu i bilo bi poprilično loše. Prema tome, nijemci bi plaćali više nego što teoretski mogu platiti, a da dug ne povećavaju, a kamoli da ga smanje. To je financijsko samoubojstvo za Njemačku. Samo bi ga budale (kao naši političari) mogle potpisati.

  Upravo tako, ali to bi bankama i filantropu sorosu dalo priliku da jos malo odgode raspad sistema i da navuku njemacku na placanje vecih kamata.

  Nostradurus je napisao/la:
  Soros je naravno pričao glupost. Amerima nije ništa bolje što imaju to centralizirano. Kamata na dug im tjera novac i profit u ruke financijske mafije. Krajem godine ističe mandat FED-a. Međutim, mislim da će novi mandat FED-u biti produžen bez ikakvih problema. Tolika je loša svijest u amera.

  Mandat FED je istekao krajem prosle godine. Bilo je potpisano na 99 godina a ne 100. A financijska mafija drzi tako i tako u rukama FED i sve ostalo..a i filantropa sorosa. Inace, za sorosa kruzi prica (on je zidov) da je pomagao nacistima u 2 svjetskom ratu da hapse zidove i da ih salju u koncentracijske logore na ubijanje.

  Stvarno je covjek moralna vertikala..

  No, ovo je zanimljiv dokmentarac o zlatu (iz vise djelova) u prvom djelu se upravo spominje njemacka i razlozi zasto je hitler krenuo u rat. Naime, njemacka je pod hitlerom bankrotirala. Definitivno pogledajte

  The Secret World Of Gold

  http://www.zerohedge.com/news/2013-04-21/secret-world-gold
  Nostradurus je napisao/la:

  He, he. Koja hrpa gluposti iz MMF-a. Ne znam samo tko će padati na to?

  lol!
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on pon tra 22, 2013 1:18 am

  procitajte, plan:

  DHS Insider update: It has begun

  http://canadafreepress.com/index.php/article/53842

  Much like my high-level source within the U.S. Department of Homeland Security outlined in a series of interviews beginning last year, the orchestrated collapse of the U.S. dollar and the entire world’s economic system has begun. The first shots in a global economic take-over were fired in Cyprus as my esteemed colleague and founding editor of Canada Free Press, Judi McLeod laid out in frank detail in her column yesterday and her follow up today.

  Please read it and heed her advice, or suffer the consequences of your own normalcy bias that such an event will not happen in the United States, Canada, or from wherever you might be reading this. It will, and the plan appears to be on schedule for a shot across the bow later this spring here in the West, with a more aggressive take-over starting sometime this fall, according to my source.

  The Plan
  To those needing a quick refresher, the plan is quite simple and can be summarized by the Clinton-era quip attributed to political strategist James Carville, “the economy, stupid” and the June 9, 2010 statement by former Obama czar Van Jones, Socialist extraordinaire, “top down, bottom up, inside out.” It is a plan for a one world Communist economy where the “middle class” will be wiped out through a series of events that will have the same ultimate effect as we are seeing in present day Cyprus.  Based on the events in Cyprus, it should be quite clear to even the most vocal critic of the legitimacy of the information provided to me by my source within the DHS as published on this web site is no longer at issue. The U.S. dollar, the backbone of world currencies and the proverbial firewall preventing the erosion of our national sovereignty, is the ultimate target of a takedown by the global banking interests controlled by a handful of banks and families of the “royal elite.”

  The plan for a global currency or a one world economic order is a matter that transcends political parties. Those who continue to argue in the Republican-Democrat meme are doing nothing more than providing entertainment to distract people from the real issue, that of the global elite versus the rest of us. The top of the pyramid in this Ponzi scheme is filled with members of both U.S. political parties who are systematically pillaging us and our future generations into financial debt, bondage and slavery. It is a plan that has been in the works for centuries. The problem, however, is that we have been conditioned not to think that big. Yet, the lie is that big.

  The parties
  Our current financial situation was not bred out of incompetence, but by design. The occupancy of Barack Hussein Obama as the putative President of the United States was a plan in the making long ago, to usher in this oppressive system where we will be left at the mercy of the global ruling class. It is not by accident that we have been prevented from knowing exactly who this man is, from the controversy of his birth records to his college transcripts and even his social security number. Contrary to what the state-controlled media wants you to believe, these questions have never been answered with any measure of authenticity.

  For example, does anyone honestly believe that it is merely a coincidence that Obama’s alleged mother, Stanley Ann Dunham-Soetoro, just happened to work with Timothy Geithner’s father, Peter Geithner, at the Ford Foundation in Indonesia? Is it reasonable to believe that the Republican party had no knowledge of the background of Barack Hussein Obama? Yet not one word from the Republican establishment as they not only watched, but facilitated the takeover of the United States from within. As I’ve written before, our nation is a captured operation.

  The plan was set into motion long ago, stemming back to the founding of the United States and the temporary resistance to the central banking system. In 1913, the creation of the Federal Reserve set the countdown clock in motion for the complete subjugation of the United States to the interests of the global bankers and the global elite. The secret supra-governmental cabals such as the Council on Foreign Relations and the Trilateral Commission worked behind the scenes, under the cover provided by the complicit media, to bring us to this point in history. Perpetual wars were induced to occupy the masses while the chess pieces were placed into their current positions. We are now about to pay the price for our inability or unwillingness to confront the establishment and incremental advancements leading to our own demise.

  DHS source: Everything is not “coming up roses”
  According to the most recent information provided to me from my source within the Department of Homeland Security known as “Rosebud,” the final preparations are being made to deploy heavily armed federalized forces onto the streets of America. They will be deployed under the pretext of “restoring and maintaining order from the chaos brought about by the economic collapse,” adding that “many will demand and embrace their deployment on the streets of America. They will get what they ask for, and more.”

  Much like the security theater we have seen following the attacks of 9/11, we will be subjected to the jack-booted control of a federal army whose allegiance is not to the American people, but to the very architects of the chaos.

  “This is the reason that drones are flying over U.S. cities and farmland, and gun control legislation is on the fast track for complete implementation,” stated this source. “How can people look at the situation in Cyprus and not think it won’t happen here? It will, and the blowback will be unlike this country has ever seen. Surveillance, disarming the public, and conditioning the people to believe it’s for their own safety is and has been part of the plan all along. Anyone owing a gun will be demonized and described as contributing to the problem.”

  “What happens when the middle class loses much of their wealth, or it is confiscated, by the stroke of a pen or a keyboard? What will the stores look like when people, unprepared due to the damn lies of the corporate media and the shills for the ruling elite, run to empty out everything they can get their hands on as the world, as they know it, collapses around them?”

  It was during my most recent contact with my source yesterday that he admitted that the situation will be blamed not on the bankers and the elected leaders who are raping us of our wealth and buying power, but on “right-wing, gun-toting Conservative ‘militia’ groups who believe that the situation is orchestrated.” And, of course, it is orchestrated.

  “There is no Republican-Democrat argument to be made anymore. It’s all political theater to keep the majority of the masses occupied while the true enemy has already captured both parties,” he added. “They are all in on it, either knowingly or unwittingly, the takeover, that is. And it’s getting harder to believe that there are any who are unwitting accomplices at this point.”

  “When the curtain is pulled back to reveal the true agenda of a single digital world currency, the people who have been yelling the loudest about such ‘conspiracy theories’ will be specifically singled out and demonized. They will be blamed for causing the panic we will see, and of course, dealt with by the army we asked for, accepted and even tolerated.”

  Anyone who still believes that the information provided by this insider is “doom porn” or some self-created fantasy need to look at the events taking place in Cyprus. It’s coming to America. It has already begun.
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on pon tra 22, 2013 6:00 am  Mnogo kritike, jalovi predlozi resenja.
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on pon tra 22, 2013 4:47 pm

  Filipusis je napisao/la:

  Mnogo kritike, jalovi predlozi resenja.

  To je nesto slicno kao emisija koju je radio michael moore zvala se strasna istina

  https://www.youtube.com/watch?v=gRwIZ36po3Y

  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on pon tra 22, 2013 5:19 pm

  wiz je napisao/la:
  Filipusis je napisao/la:

  Mnogo kritike, jalovi predlozi resenja.

  To je nesto slicno kao emisija koju je radio michael moore zvala se strasna istina

  https://www.youtube.com/watch?v=gRwIZ36po3Y


  Jedan od gostiju je rekao jako puno istine (onaj skroz lijevo), ali nije nudio koncept rješenja problema. Mi danas imamo koncept rješenja problema za sve države na svijetu u isto vrijeme, ali nemamo pristanak ljudi za to. Razlog je stoljeće ispiranje mozga i pogrešno učenje.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on pon tra 22, 2013 7:03 pm

  Znate sta je meni interesantno? Interesantno mi je to sto svako ima svoj misljenje u vezi ekonomije, kao da pricamo na nivou realigije, pa mozemo da tumacimo Kuran, Bibliju ili jevrejsku Toru, kako nam se svidja.

  Covek skroz desno (predstavnik URS-a) kaze da "je zaduzivanje neminovnost, a bezglavo zaduzivanje mora da bude proslost" Very Happy To je kako kada bi neko rekao "ne smem da pijem litar rakije dnevno, vec samo 3/4l".

  Ne znam da li ste primetili kako profesori ekonomskog fakulteta vide monetarnu ekonomiju i regulaciju novca, pa to je katastrofa! Ja nisam mogao da verujem da je to tako....jos uvek ne mogu da verujem!?
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on pon tra 22, 2013 11:55 pm

  Drzava upravlja sa drzavnom imovinom. Sva drzavna imovina je drustveno vlasnistvo

  Hrvatska bogatstvom državne imovine na 5. mjestu u Europi

  Hrvatska se nalazi u samom vrhu top liste europskih zemalja po bogatstvu državne imovine kojom raspolažu, no prema zaradi koju ta imovina ostvaruje, na samom smo dnu, izvještava Dnevnik Nove TV.

  31 milijarda i 400 milijuna eura vrijedi imovina kojom raspolaže Hrvatska, a u nju se ubrajaju nekretnine, zemlje i tvrtke u državnom vlasništvu. Time je Hrvatska dospjela na 5. mjesto u Europi po količini imovine kojom raspolaže, a ispred nas su samo najbogatije skandinavske zemlje - Norveška, Finska, Island i Švedska. No, mjesto na toj rang ljestvici rapidno gubimo kada je u pitanju zarada koju ta imovina donosi.

  I dok skandinavske zemlje od državne imovine svake godine ubiru milijarde eura, Hrvatska naplati tek 300 milijuna eura što je tek 0,7% dobiti.

  Vlada je najavila da će ovog tjedna u Sabor poslati strategiju upravljanja državnom imovinom za iduće 4 godine, a koja bi trebala osigurati zaradu od državne imovine. Plan je ostvariti 2% dobiti do 2015. godine. U razdoblju od tri godine, pojedine tvrtke planira se, dio će dati u koncesije, tražiti partnere za njih ili ih izlistati na burzi. Strateški monopoli, poput Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma, ostat će u vlasništvu države.


  Dakle, to je imovina svih nas (zajednicka).

  Sto bi vi napravili firmi (ljudima) koji tako upravljaju sa zajednickom imovinom (svih nas).

  I koji su pronevjerili toliko bogatstva ?
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on uto tra 23, 2013 12:56 pm

  wiz je napisao/la:Drzava upravlja sa drzavnom imovinom. Sva drzavna imovina je drustveno vlasnistvo

  Hrvatska bogatstvom državne imovine na 5. mjestu u Europi

  Hrvatska se nalazi u samom vrhu top liste europskih zemalja po bogatstvu državne imovine kojom raspolažu, no prema zaradi koju ta imovina ostvaruje, na samom smo dnu, izvještava Dnevnik Nove TV.

  31 milijarda i 400 milijuna eura vrijedi imovina kojom raspolaže Hrvatska, a u nju se ubrajaju nekretnine, zemlje i tvrtke u državnom vlasništvu. Time je Hrvatska dospjela na 5. mjesto u Europi po količini imovine kojom raspolaže, a ispred nas su samo najbogatije skandinavske zemlje - Norveška, Finska, Island i Švedska. No, mjesto na toj rang ljestvici rapidno gubimo kada je u pitanju zarada koju ta imovina donosi.

  I dok skandinavske zemlje od državne imovine svake godine ubiru milijarde eura, Hrvatska naplati tek 300 milijuna eura što je tek 0,7% dobiti.

  Vlada je najavila da će ovog tjedna u Sabor poslati strategiju upravljanja državnom imovinom za iduće 4 godine, a koja bi trebala osigurati zaradu od državne imovine. Plan je ostvariti 2% dobiti do 2015. godine. U razdoblju od tri godine, pojedine tvrtke planira se, dio će dati u koncesije, tražiti partnere za njih ili ih izlistati na burzi. Strateški monopoli, poput Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma, ostat će u vlasništvu države.


  Dakle, to je imovina svih nas (zajednicka).

  Sto bi vi napravili firmi (ljudima) koji tako upravljaju sa zajednickom imovinom (svih nas).

  I koji su pronevjerili toliko bogatstva ?


  Bedastoća do neba. Recimo u jednoj familiji imamo zajedničku imovinu i sad bi se trebalo nešto iznajmljivati ženi, sinu, kćeri i poslije da ja od njih kupujem usluge. Kako tu može biti zarade? Tko je ovdje lud?


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on uto tra 23, 2013 12:56 pm

  wiz je napisao/la:Drzava upravlja sa drzavnom imovinom. Sva drzavna imovina je drustveno vlasnistvo

  Hrvatska bogatstvom državne imovine na 5. mjestu u Europi

  Hrvatska se nalazi u samom vrhu top liste europskih zemalja po bogatstvu državne imovine kojom raspolažu, no prema zaradi koju ta imovina ostvaruje, na samom smo dnu, izvještava Dnevnik Nove TV.

  31 milijarda i 400 milijuna eura vrijedi imovina kojom raspolaže Hrvatska, a u nju se ubrajaju nekretnine, zemlje i tvrtke u državnom vlasništvu. Time je Hrvatska dospjela na 5. mjesto u Europi po količini imovine kojom raspolaže, a ispred nas su samo najbogatije skandinavske zemlje - Norveška, Finska, Island i Švedska. No, mjesto na toj rang ljestvici rapidno gubimo kada je u pitanju zarada koju ta imovina donosi.

  I dok skandinavske zemlje od državne imovine svake godine ubiru milijarde eura, Hrvatska naplati tek 300 milijuna eura što je tek 0,7% dobiti.

  Vlada je najavila da će ovog tjedna u Sabor poslati strategiju upravljanja državnom imovinom za iduće 4 godine, a koja bi trebala osigurati zaradu od državne imovine. Plan je ostvariti 2% dobiti do 2015. godine. U razdoblju od tri godine, pojedine tvrtke planira se, dio će dati u koncesije, tražiti partnere za njih ili ih izlistati na burzi. Strateški monopoli, poput Hrvatskih voda i Hrvatskih šuma, ostat će u vlasništvu države.


  Dakle, to je imovina svih nas (zajednicka).

  Sto bi vi napravili firmi (ljudima) koji tako upravljaju sa zajednickom imovinom (svih nas).

  I koji su pronevjerili toliko bogatstva ?


  Bedastoća do neba. Recimo u jednoj familiji imamo zajedničku imovinu i sad bi se trebalo nešto iznajmljivati ženi, sinu, kćeri i poslije da ja od njih kupujem usluge. Kako tu može biti zarade? Tko je ovdje lud?


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on uto tra 23, 2013 1:02 pm

  Filipusis je napisao/la:Znate sta je meni interesantno? Interesantno mi je to sto svako ima svoj misljenje u vezi ekonomije, kao da pricamo na nivou realigije, pa mozemo da tumacimo Kuran, Bibliju ili jevrejsku Toru, kako nam se svidja.

  Covek skroz desno (predstavnik URS-a) kaze da "je zaduzivanje neminovnost, a bezglavo zaduzivanje mora da bude proslost" Very Happy To je kako kada bi neko rekao "ne smem da pijem litar rakije dnevno, vec samo 3/4l".

  Ne znam da li ste primetili kako profesori ekonomskog fakulteta vide monetarnu ekonomiju i regulaciju novca, pa to je katastrofa! Ja nisam mogao da verujem da je to tako....jos uvek ne mogu da verujem!?

  Jel možete zamisliti što zavedeni i glupi pišu po forumima? "Kapitalizam i slobodno tržište" http://www.forum.hr/showthread.php?t=771322 . Nije moguće, ali eto, budala bez mozga koji tjeraju svoj neki inat ima kao u priči. Statistika tu kaže 50%. Ali oni ne mogu nikakvim primjerom da pokažu kako kapitalizam radi iz transakcije u transakciju. To im uopće nije nikakav problem? Mogu dalje da pričaju isto u nedogled. Eto toliko o ljudima i zdravoj logici. Vidite da se radi o vjeri, a ne o nečem što čvrsto stoji na zemlji. A vjera u kapitalizam je gora i od religije.

  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on uto tra 23, 2013 9:15 pm

  Nostradurus je napisao/la:

  Jel možete zamisliti što zavedeni i glupi pišu po forumima? "Kapitalizam i slobodno tržište" http://www.forum.hr/showthread.php?t=771322 . Nije moguće, ali eto, budala bez mozga koji tjeraju svoj neki inat ima kao u priči. Statistika tu kaže 50%. Ali oni ne mogu nikakvim primjerom da pokažu kako kapitalizam radi iz transakcije u transakciju. To im uopće nije nikakav problem? Mogu dalje da pričaju isto u nedogled. Eto toliko o ljudima i zdravoj logici. Vidite da se radi o vjeri, a ne o nečem što čvrsto stoji na zemlji. A vjera u kapitalizam je gora i od religije.

  Ali vidi, ima jedna interesantna stvar. Meni je na gospodarstvu zabranjeno pisati. Doslovno, imam permaban na taj PDF.

  To ti kaze da nisu toliko ljudi "glupi" koliko se namjerno i sustavno provodi cenzura i zaglupljivanje.

  Nisam to samo ja, ima i drugih primjera ljudi kojima je onemoguceno (ili zabranjeno) iznosenje misljenja. I to je sustavno i namjerno. A ako ljudi ne mogu cuti drugo misljenje..kako ce znati da postoji ?
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on uto tra 23, 2013 10:51 pm

  wiz je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la:

  Jel možete zamisliti što zavedeni i glupi pišu po forumima? "Kapitalizam i slobodno tržište" http://www.forum.hr/showthread.php?t=771322 . Nije moguće, ali eto, budala bez mozga koji tjeraju svoj neki inat ima kao u priči. Statistika tu kaže 50%. Ali oni ne mogu nikakvim primjerom da pokažu kako kapitalizam radi iz transakcije u transakciju. To im uopće nije nikakav problem? Mogu dalje da pričaju isto u nedogled. Eto toliko o ljudima i zdravoj logici. Vidite da se radi o vjeri, a ne o nečem što čvrsto stoji na zemlji. A vjera u kapitalizam je gora i od religije.

  Ali vidi, ima jedna interesantna stvar. Meni je na gospodarstvu zabranjeno pisati. Doslovno, imam permaban na taj PDF.

  To ti kaze da nisu toliko ljudi "glupi" koliko se namjerno i sustavno provodi cenzura i zaglupljivanje.

  Nisam to samo ja, ima i drugih primjera ljudi kojima je onemoguceno (ili zabranjeno) iznosenje misljenja. I to je sustavno i namjerno. A ako ljudi ne mogu cuti drugo misljenje..kako ce znati da postoji ?

  Našao sam jedan dobar tekst: "[URL="http://www.slobodnifilozofski.com/2013/01/cyrus-lewis-kapitalizam-i-bezumlje.html"]Kapitalizam i bezumlje[/URL]"

  Kapitalizam počiva na beskrajnoj kompetitivnoj akumulaciji. Ovaj proces neumoran je koliko je i nemilosrdan. Cilj mu nije napredak čovječanstva.

  Akumulirani kapital koristi se u svrhu akumuliranja novog kapitala. Njegova ekspanzija je eksponencijalna; ona ne usporava ako su psihopati na vodećim pozicijama ukoreni. Naime, poštenije bi bilo reći da, unatoč navodnoj rasprostranjenosti psihopata na pozicijama s kojih se kontroliraju politike, zasigurno puno više ne-psihopata nego li psihopata djeluje kao spreman dužnosnik oligarhijske klase.

  Brewer tvrdi kako postoji premoć psihopatskih industrijskih magnata i državnih dužnosnika koja proizlazi iz njihova umijeća da se postave „na pozicije moći kao burzovni mešetari, direktori korporacija i podmitljivi političari.“ Nisam matematičar, no ukoliko na svakih sto osoba dolazi jedna psihopatska ličnost, što je s preostalih 99? Unatoč navodno premoćnoj brojnosti psihopata, koridorima moći zasigurno korača i nemali broj ne-psihopata.

  A ukoliko je zastrašujuća mogućnost da hrpa psihopata nameće štetne socijalne i ekonomske politike svima ostalima, konkretan narativ koji se ovdje potencira – ne zvuči li zavjera mnogobrojnih „zdravih“ suučesnika daleko grozomornije?

  Koliko je istine napisao Brewer.
  --------

  Mene nisu trajno banirali jer se poprilično suzdržavam da ne napišem sve što mislim o nekim forumašima i njihovim idejama. Ipak, fer pravilo mora postojati. Ne radi drugima, što ne želiš da drugi rade tebi. Pa čak i kad znaš da je druga strana totalno u krivu i u iluziji da ima dobre argumente.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  wiz

  Broj postova : 526
  Join date : 05.09.2011

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  wiz on sri tra 24, 2013 1:31 am

  Ovo je grafika koja prikazuje razliku amerike sada i iz 1983. Tu se moze dobro vidjeti kako neoliberalizam (tada je regan dosao na vlast) utjece na drustvo i u kojem smjeru ga razvija. obratite paznju na zaposlene i strukturu gdje su zaposleni

  http://www.zerohedge.com/news/2013-04-23/visualizing-life-america-1983-today

  Komentari vijesti - Page 38 America
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Guste Santini o problemu EMU

  Postaj  Nostradurus on sri tra 24, 2013 7:37 am

  Evo priloga o kapitalizmu u EU. Obratite pažnju da Guste Santini počinje uviđati da je balans platne bilance države ključan za stvaranje financijskih problema. A taj balans se naravno može dalje gledati u manje dijelove svake države.

  http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/85085-u-europi-se-dogadaju-velika-previranja-a-mediji-to-taje-nasim-gradanima.html

  Razvijene članice eurozone nisu ukazivale na neodrživost politika zaduživanja manje razvijenih zemalja iz svojih interesa. Naprosto putem kredita manje razvijenim zemljama one su dinamizirale svoju proizvodnju i tako povećale, opravdano, blagostanje svojih građana. Danas je sasvim jasno zašto u maastrichtskim kriterijima nema mjesta saldu na tekućem računu platne bilance. Za razliku od proračunskog deficita i javnog duga o odnosima članice s inozemstvom nema niti riječi. Po mome mišljenju izostanak kriterija salda platne bilance i kriterija moguće razine inozemnog duga valja interpretirati kao dokaz da su sadašnjem stanju 'kumovale' sve zemlje, razvijene, vjerovnici, i manje razvijene, dužnici. Svi su imali prste u pekmezu, a kriza ih je uhvatila u tom i takvom stanju - ocjenjuje Santini.

  Glavno je pitanje, zašto oni koji zagovaraju kapitalizam, ne zagovaraju i balansiranu trgovinsku razmjenu? Možemo reći da je to osnova fer razmjene. Pa onda neka se svatko takmiči tko je bolji.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on sri tra 24, 2013 10:38 am

  Nostradurus je napisao/la:
  Glavno je pitanje, zašto oni koji zagovaraju kapitalizam, ne zagovaraju i balansiranu trgovinsku razmjenu?
  Mozda zato sto jedno iskljucuje drugo?
  Pricati o balansu bilo cega, a imati istovremeno kapitalizam je, po mom misljenju, suludo.


  Video sam skoro neka dva grafika. Jedan prikazuje rast novcane mase u SAD, a drugi rast duga (takodje u SAD). Posmatrani period je od 1960. do 2007 godine. Zanimljivo je to sto se linije rasta obe vrednosti skoro poklapaju Surprised Cool Da li reba dalje raspravljati sta je novac i kako se stvara?
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on sri tra 24, 2013 3:38 pm

  Filipusis je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la:
  Glavno je pitanje, zašto oni koji zagovaraju kapitalizam, ne zagovaraju i balansiranu trgovinsku razmjenu?
  Mozda zato sto jedno iskljucuje drugo?
  Pricati o balansu bilo cega, a imati istovremeno kapitalizam je, po mom misljenju, suludo.

  Čini se da je u hvaljenju kapitalizma namjerno zaboravljeno reći da uspjeh dolazi samo kada imate pozitivan skor u trgovanju jer bi odmah mnogima upalo u oko da ne mogu svi imati pozitivan skor te da postoje specijalni uvjeti kada se to može dogoditi. A oni bi bili toliko posebni da se nekad praktične ne mogu dogoditi.

  Knjižica o kapitalističkom uspjehu kaže: "Kapitalista mora profit stvoriti kupnjom (discont), a ne prodajom" . To znači da on u startu mora nekom drugome stvoriti minus. Eto to je tajna uspjeha u kapitalizmu. Uzimi drugima da bi sam imao više.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize
  avatar
  Filipusis

  Broj postova : 268
  Join date : 07.05.2012

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Filipusis on čet tra 25, 2013 5:46 am

  Nostradurus je napisao/la:
  Knjižica o kapitalističkom uspjehu kaže: "Kapitalista mora profit stvoriti kupnjom (discont), a ne prodajom"
  Nisam bas shvatio ovaj deo...Ako kupujes, pravis sebi novcani minus. Diskont kupovina je kupovina oslobodjena dodatnih troskova, ako se ne varam?

  ............................  Ima dobrih razmatranja. Izmedju ostalog kaze da je sve poslo nizbrdo 1971. nakon ukidanja zlatnog pokrica, kao i to da je citava ekonomija zasnovana na dugu itd
  Nostradurus
  Nostradurus
  Admin

  Broj postova : 1413
  Join date : 12.04.2011
  Lokacija : Hrvatska

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Nostradurus on čet tra 25, 2013 1:24 pm

  Filipusis je napisao/la:
  Nostradurus je napisao/la:
  Knjižica o kapitalističkom uspjehu kaže: "Kapitalista mora profit stvoriti kupnjom (discont), a ne prodajom"
  Nisam bas shvatio ovaj deo...Ako kupujes, pravis sebi novcani minus. Diskont kupovina je kupovina oslobodjena dodatnih troskova, ako se ne varam?

  Objašnjenje je da pametan kapitalista kupuje vrijednost (nekretnine) po cijeni koja je manja od stvarne vrijednosti. On ne kupuje po nominalnoj cijeni i onda čeka da roba poskupi. On treba kupovati kada je kriza i cijena niska ili tražiti prigode gdje kupac prodaje ispod cijene.

  Ako se kupuje ispod cijene, tada je lako ostvariti profit kod prodaje. Zar ne? Inače to je klasična shema po kojoj možeš mijenjajući olovku za druge robe postepeno doći u posjed automobila. Pri tome moraš uvijek paziti da imaš profit kod zamjene tj. dobivati vrjedniju robu za svoju.


  _________________
  Istina će nas spasiti! Tražite li je na pravom mjestu?
  sites.google.com/site/financijskisustav/ => Prijedlog 1. ostvarivog programa za izlaz iz krize

  Sponsored content

  Komentari vijesti - Page 38 Empty Re: Komentari vijesti

  Postaj  Sponsored content


   Sada je: sri tra 01, 2020 4:37 am.